Ferghettina Pas Dosé Riserva 33

Ferghettina Pas Dosé Riserva 33
Ferghettina Pas Dosé Riserva 33

Ferghettina Pas Dosé Riserva 33

Culoare: galben-auriu stralucitor
Miros: mineral si complex, cu parfum de migdale, alune, ananas, cedru, bergamote, piersici, portocale, o adiere de flori de salcam si o tenta afumata in fundal
Gust: luxuriant, proaspat si echilibrat, perlaj deosebit de fin, cremos si persistent; vinul evolueaza foarte frumos pe palatin, are o textura bogata si cremoasa, in care regasim evantaiul aromatic din miros; sfarsit dominat de note de cafea macinata

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

255,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vinul se produce numai in anii cei mai buni.

Editia 2009 - 94 Puncte Decanter

Franciacorta este sampania italienilor. Situata in provincia Brescia din Lombardia, este o apelatiune mica, care se intinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG in 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Blanc. La fel ca sampania si spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda traditionala - a doua fermentatie are loc in sticla.

Franciacorta Nonvintage (NV) - adica, produsa din struguri din mai multi ani - poate fi pusa in vanzare dupa cel putin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, in cazul sampaniei).

Franciacorta Saten se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay si Pinot Blanc - max 50%). Este renumita pentru gustul ei catifelat si perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticla, fata de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.

Franciacorta Rose trebuie sa contina minimum 35% Pinot Noir si maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.

Franciacorta Millesimato sau Vintage - adica, produsa din recolta unui singur an - poate fi pusa pe piata la cel putin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca sampania).

Franciacorta Riserva se face numai din vinuri provenite din ani excelenti si trebuie sa stea multi ani in contact cu drojdiile. Vinul poate fi pus in vanzare dupa minimum 67 de luni (cinci ani si jumatate) de la recoltare.
Roberto Gatti, unul dintre pionierii Franciacortei, a fondat Fergettina in 1990, dupa 20 de ani petrecuti ca enolog-sef la Bellavista, podgorie care ii datoreaza mare parte din faima sa. Atentia fantastica la detalii, arta cupajarii si maturarea indelungata, careia vinurile ii datoreaza finetea si individualitatea inconfundabile, l-au ajutat sa se impuna rapid, devenind producatorul preferat al multor critici si cunoscatori. Astazi, el este ajutat de fiica sa Laura si de fiul Matteo, si ei la fel de talentati. Cu mostenirea in maini atat de bune, nu e de mirare ca vinurile egaleaza sau chiar depasesc multe sampanii renumite.

Recomandari gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine si cu antreuri de fructe de mare, spaghete cu scoici, carne alba picanta sau prajita

Caracteristici

  • Clasificare - Brut
  • Soi - Chardonnay
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2010
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile