Ferghettina Extra Brut

Ferghettina Extra Brut

Ferghettina Extra Brut

Indiscutabil, unul dintre cele mai renumite spumante italiene produse prin metoda traditionala. Maturat pe drojdii 72 luni, vinul este impresionant: elegant, foarte proaspat, bine structurat si persistent, cu un echilibru extraordinar intre complexitate si prospetime, perlaj abundent, cu bule mici, dense si aciditate splendida.

265,00 lei

Adaugă în coș

Garantie SGR: 0,50 lei inclusa in pret

Mai multe informații +

Ferghettina Franciacorta Extra Brut 

Producator: Ferghettina - Franciacorta DOCG, Brescia (Lombardia)

Soi: 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir

Culoare: galben-auriu

Miros: foarte proaspat si elegant, cu parfum de migdale, vanilie si fructe confiate

Gust: impresionant - elegant, foarte proaspat, bine structurat si persistent, cu aciditate splendida si perlaj abundent, cu bule mici si dense; timpul lung petrecut pe drojdii ii confera un caracter extrem de rafinat, cu superbe arome de mar, lamaie, briosa si toast care conduc spre finalul echilibrat si racoritor

Recomandari gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine si cu antreuri pe baza de peste, fructe de mare sau cu un platou de salamuri asortate, ori cu preparate din peste de lac

Alcool: 12,5%

Dozaj: Brut

Maturare pe drojdii: 72 luni

Numar de sticle produse: 8.000

4 Grappoli, Guida Bibenda

Franciacorta este sampania italienilor. Situata in provincia Brescia din Lombardia, este o apelatiune mica, care se intinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG in 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Blanc. La fel ca sampania si spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda traditionala - a doua fermentatie are loc in sticla.

Franciacorta Nonvintage (NV) - adica, produsa din struguri din mai multi ani - poate fi pusa in vanzare dupa cel putin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, in cazul sampaniei).

Franciacorta Satèn se face numai din struguri albi (predominant Chardonnay si Pinot Blanc - max 50%). Este renumita pentru gustul ei catifelat si perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticla, fata de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.

Franciacorta Rosé trebuie sa contina minimum 35% Pinot Noir si maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.

Franciacorta Millesimato sau Vintage - adica, produsa din recolta unui singur an - poate fi pusa pe piata la cel putin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca sampania).

Franciacorta Riserva se face numai din vinuri provenite din ani excelenti si trebuie sa stea multi ani in contact cu drojdiile. Vinul poate fi pus in vanzare dupa minimum 67 de luni (cinci ani si jumatate) de la recoltare.

Caracteristici +

  • Clasificare - Extra Dry
  • Soi - 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2015
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Alb

Oferte speciale

Toate promoțiile