Budureasca Prima Stilla Alb Brut

Budureasca Prima Stilla Alb Brut
Prima Stilla Budureasca
Prima Stilla Budureasca Prima Stilla Budureasca

Budureasca Prima Stilla Alb Brut

Culoare galben pai, cu arome floral-lemnoase și note de pâine prăjită. Gustul este floral, cu accente de citrice proaspete. Chardonnay-ul conferă aciditate și prospețime, în timp ce Pinot Noir-ul aduce complexitate și corpolență. Postgustul este complex, iar perlajul fin și consistent durează până la 4 ore.

120,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Strugurii folosiți pentru obținerea acestui vin au fost culeși manual și timpuriu, când nu atinseseră încă maturitatea deplină, pentru a conferi o aciditate ridicată și o efervescență tipică spumantelor din clasa premium. Prima Stilla Alb Brut 2014 a fost creat din 50% Chardonnay și 50% Pinot Noir.

Odată ajunși în cramă, o importanță sporită a fost acordată presării strugurilor. Presarea s-a realizat în 3 etape, dintre care prima etapă a însemnat aplicarea unei presiuni foarte delicate de <1 bar, pentru a obține cel mai bun suc din struguri. Această parte a fost esențială pentru obținerea unei baze finale de vin spumant de cea mai bună calitate.

Spumantul Prima Stilla Alb Brut 2014 a fost vinificat prin metoda tradițională (sau Champenoise). Vinul a avut parte de dublă fermentație: mai întâi în tancul de inox, apoi în sticlă. Apoi a fost învechit peste 36 de luni, pentru a oferi spumantului complexitatea și structura dorite de către oenologul nostru.

Asocieri culinare: poate fi servit ca aperitiv sau asociat cu fructe de mare, caviar, peste.

Temperatura de servire: 6-8° C

Caracteristici

  • Tip Vin - Brut
  • Soi - Chardonnay, Pinot Noir
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2014
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile