Apogeum Feteasca Neagra 2017

Apogeum Feteasca Neagra 2017
Apogeum Feteasca Neagra 2017 Valahorum
Apogeum Feteasca Neagra 2017 Valahorum Apogeum Feteasca Neagra 2017 Valahorum

Apogeum Feteasca Neagra 2017

Apogeum anul VII, adica recolta 2017, are o culoare de un rosu rubiniu, dens si stralucitor. Aromele primare de prune, de afine si coacaze negre sunt completate de senzatii de lemn dulce si cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuisoare, vanilie, sunt integrate si completeaza tabloul aromatic. In gust vinul este catifelat, cu taninuri moi si zemosi, meritul anilor de permanenta in baric. Seduce prin densitate si postgust nesfarsit, cu final de ciocolata neagra si visine.

Editie limitata: 7650 sticle

Promotie Promotie!

299,00 lei

-10%

269,10 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Apogeum Feteasca Neagra 2017 

Pretios si nobil, APOGEUM este un vin unic, obtinut prin metode vechi de 2000 de ani dintr-o vie veche, special amenajata si ingrijita, amplasata intr-una din cele mai bune zone viticole din Romania – Dealu Mare. APOGEUM poarta o incarcatura emotionala si personala puternica. Vin de semnatura, aceasta Feteasca Neagra premiata pe trei continente este incununarea muncii de o viata a lui Virgil Mandru, proprietarul Cramei APOGEUM.

Metoda de vinificatie

Provenind dintr-o plantatie veche de 50 ani, amplasata pe coline sudice, cu sol calcaros, sarac si beneficiind de precipitatii putine, strugurii de Feteasca Neagra dau nastere acestui vin rar, unic – APOGEUM.

Productia este mica, 5-6 tone/ha, recoltata manual. Strugurii sunt selectionati inca din vie, culesi in perioada optima, transportati cu multa grija la locul de vinificatie. Vinul APOGEUM  este obtinut in crama cu acelasi nume, crama istorica dotata pe masura renumelui cu amfore din argila si sisteme de selectie a strugurilor, si beneficiaza inca de la inceput de toata dragostea si atentia: drojdii naturale specifice arealului Dealu Mare, remontaje manuale ale musturilor, fermentare-macerare lenta, de lunga durata si la temperaturi optime, totul cu scopul obtinerii aromelor caracteristice de pruna uscata, magiun, fructe de padure, coacaze negre. Dupa aproximativ 15-20 zile, odata desavarsita fermentatia alcoolica, amforele sunt pregatite pentru a doua fermentatie, fermentatia malolactica, proces in urma caruia vinul incepe sa reveleze din plin caracteristicile sale deosebite.

Odata incheiata si aceasta etapa din viata APOGEUM, vinul tanar obtinut este introdus gravitational in butoie noi, din stejar francez.

Perioada de 24 de luni, cat timp tanara Feteasca Neagra se odihneste in barique, plus cele 12 luni in care sta in sticla, ii confera acesteia note de eleganta maturitate, exprimate printr-o explozie de arome imbietoare (stejar, vanilie, ciocolata, cafea), taninuri moi, catifelate, elemente ce denota valoarea unui vin deosebit, rar.

Temperatura de servire: 15°-17° Celsius. Recomandam minim doua ore de decantare.

Asocieri culinare: acest vin este un vin vedeta si nu recomandam asocierea cu nici un fel de mancare, ci la finalul mesei, alaturi de o tigara de foi si un anturaj adecvat.

Premii: Apogeum 2017, medalie de aur (95 de puncte) la prestigiosul concurs Decanter World Wine Awards 2021

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2017
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,8%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - DOC-CMD Dealu Mare

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile