Davino Flamboyant
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra. Pe langa vita de vie avand o varsta medie de circa 35 ani, in asamblaj participa si parcele proiectate special pentru atingerea celor mai inalte niveluri de calitate si care au asteptat 16 ani pentru a certifica utilizarea in vinurile de top. Vinificare individuala pe soi si parcela. Struguri selectati manual pe masa de triere, selectia fiind completata prin trierea manuala a boabelor. Flux gravitational de prelucrare, cu separarea si zdrobirea usoara a boabelor. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 24-25 °C Cabernet Sauvignon - timp de 30 zile, Merlot – 26 zile si Feteasca Neagra – 22 zile. Maceratia pre si post fermentativa realizata prin 4 tehnici diferite adaptate fiecarui soi si clona in parte, ghidata spre maximizarea extractiei, dar fara a depasi limita elegantei. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. Maturat in proportie de 100%, in baric de stejar romanesc, din care 90% noi si 10% la a doua utilizare, timp de minim 13 luni. In cupaj participa cele mai valoroase butoaie, procentele per soiuri fiind: Cabernet Sauvignon 61%, Merlot 29% si Feteasca Neagra 10%. Invechire la sticla minim 28 luni.
Asociere culinata: carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita impanata, carne de vanat, branzeturi uscate imbatranite mediu
Temperatura de servire: 18-19°C
Categorie: Vin rosu