Apogeum Feteasca Neagra 2019

Apogeum Feteasca Neagra 2019
Apogeum Feteasca Neagra 2019

Apogeum Feteasca Neagra 2019

Aromele primare de prune, de afine si coacaze negre sunt completate de senzatii de lemn dulce si cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuisoare, vanilie, sunt integrate si completeaza tabloul aromatic. In gust vinul este catifelat, cu taninuri moi si zemosi, meritul anilor de permanenta in baric. Seduce prin densitate si postgust nesfarsit, cu final de ciocolata neagra si visine.

Editie limitata: 9156 sticle.

225,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Localizata in inima tarii, in regiunea Dealu Mare, Crama Apogeum a fost inaugurata in anul 2018, si valorifica 3 repere ale istoriei: O vie veche de peste 50 de ani, un loc incarcat de istorie regala, o metoda de vinificatie unica in Romania.

Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, in amfore de ceramica dupa metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru. Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culesi manual, sortati boaba cu boaba de catre propietar alaturi de familia lui. Invechirea se face in butoaie de stejar frantuzesc, timp de 2 ani, apoi se depoziteaza in beci unde stau la maturare in sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, si doar in urma obtinerii medaliei de aur sunt scoase la vanzare.

Servire: 15°-17° Celsius. Recomandam minim doua ore de decantare. Acest vin este un vin vedeta si nu recomandam asocierea cu nici un fel de mancare, ci la finalul mesei, alaturi de o tigara de foi si un anturaj adecvat.

Medalii:
Medalie de Aur Concurs International CATAD'OR World Wine Awards 2023 Chile
Medalie de Aur Concurs International Portugal Wine Trophy 2023

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile