Clarus Balla Geza

Clarus Balla Geza
Clarus Balla Geza - vin alb brut

Clarus Balla Geza

Aspect: Galben-pai. Perlaj fin si persistent.Miros: Parfum revigorant, simplu, de flori primavaratice ce sar din pahar prin bulele mici si energice.Gust: Se dezvolta aroma florilor in compania unui gust dulceag lasat de o picatura de miere proaspata,diluata.Vin spumant brut, obtinut prin metoda traditionala de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche traditie in podgoria Minis, Mustoasa de Măderat. Un spumant cu o perlare fina si durabila, cu o aroma proaspata, cu un gust fin, caracteristic vinului de baza. Un spumant elegant pentru evenimente speciale, si nu numai.

56,25 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Clarus Spumante Alb

VIN SPUMANT ALB BRUT. Pe campiile aflate in apropiere de Arad se afla cunoscuta regiune viticolă Minis, unde erau cultivate soiurile Cadarca si Feteasca Regala, din care erau produse vinuri apreciate în toata Europa, pana in secolul XX.

Vinurile produse in Minis au inceput sa scada in popularitate pana in 1999, cand Dr. Géza Balla a reluat productia de vin si a extins gama de vinuri monosoi si cupaj, cu misiunea de a aduce faima de alta data vinurilor traditionale romanesti din Transilvania.

Clarus alb este obtinut din soiul Mustoasă de Măderat, un soi foarte popular in podgoriile din Miniș, vinificat in prezent dupa metoda traditionala pentru un spumant brut usor de savurat. Clarus Brut de la Balla Geza este o alegere potrivita pentru evenimente speciale unde se doreste savoarea unui spumant elegant, cu profil aromatic foarte apropiat de stilul vinului de baza obtinut din soi romanesc inca din perioada straveche a asezarii, in jurul secolului XI.

Asocieri culinare: branza de capra proaspata, sparanghel, sushi, peste, foie gras, paste si carne cu sosuri pe baza de unt

Temperatura de servire: 6-8 °C

Caracteristici

  • Clasificare - Brut
  • Soi - Mustoasa de Maderat
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile