Cava Brut Rosat Castell d’Or
Cava Brut Rosat Castell d’Or
Culoare roz deschis, cu bule fine, persistente. Arome de fructe rosii, capsuni si zmeura. Foarte placut la gust, proaspat si echilibrat, cu o bula fina, persistenta si un postgust excelent.
Culoare roz deschis, cu bule fine, persistente. Arome de fructe rosii, capsuni si zmeura. Foarte placut la gust, proaspat si echilibrat, cu o bula fina, persistenta si un postgust excelent.
Un cava roz cu un gust luminos, revigorant. Castell d’Or insumeaza 16 cooperative din zona Comtats de Barcelona (zona in care se concentreaza peste 95% din productia de Cava) reprezentand peste 2.200 familii care lucreaza pamantul cu dragoste si respect pentru natura.
Acest Cava este facut din Trepat, un soi de struguri negri, adus la viata de producatorii locali si din ce in ce mai cautat pentru proprietatile sale care dau nastere la vinuri unice. Un Cava DO produs folosind metoda traditionala, care consta in efectuarea celei de-a doua fermentatii alcoolice in sticla. Pentru a doua fermentatie, sticlele sunt depozitate in pivnite subterane la o temperatura constanta de 15-17 °C, vinurile ramanand in contact cu drojdiile tot acest timp.
Temperatura de servire: 8 °C.
Asocieri culinare: perfect ca aperitiv in orice moment, acest cava este grozav si cu toate tipurile de peste, fructe de mare, carne alba si rosie, preparate cu sos etc. Excelent ca acompaniament la o masa intreaga.