Champagne de Venoge Cordon Bleu Brut

Champagne de Venoge Cordon Bleu Brut
Champagne de Venoge Cordon Bleu Brut

Champagne de Venoge Cordon Bleu Brut

91 Puncte Parker:”Cordon Bleu Brut NV este un asamblaj de Venoge clasic de 50% Pinot Noir, 25% Chardonnay si 25% Pinot Meunier din peste 20 de sate diferite. Buchet fin si elegant cu arome intense de briosa si note delicate de creta. Pe palatin, avem o sampanie rotunda, proaspata si bine echilibrata, cu structura ferma si o lungime impresionanta. Are si o oarecare componenta salina care face ca acest Brut sa fie un aperitiv de prima clasa la un pret foarte bun.”

200,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Champagne de Venoge Cordon Bleu Brut
Producator: Champagne de Venoge - Epernay

Culoare: galben-auriu deschis cu perlaj fin si persistent

Miros: buchet de o frumoasa complexitate aromatica, cu note de de mere verzi, lamaie si miere

Gust: echilibrat, rotund, complex si subtil, cu corp mediu, note florale urmate de cele de toast

Maturata 3 ani.
Cordon Bleu este gama emblematica a de Venoge, cu sampanii in care predomina Pinot-ul Noir si care exprima rotunjimea si vinozitatea tipice soiului.
91 Puncte Parker: ”Cordon Bleu Brut NV este un asamblaj de Venoge clasic de 50% Pinot Noir, 25% Chardonnay si 25% Pinot Meunier din peste 20 de sate diferite. Buchet fin si elegant cu arome intense de briosa si note delicate de creta. Pe palatin, avem o sampanie rotunda, proaspata si bine echilibrata, cu structura ferma si o lungime impresionanta. Are si o oarecare componenta salina care face ca acest Brut sa fie un aperitiv de prima clasa la un pret foarte bun.”

Producator
Casa de Venoge & Cie, membra a Grupului Lanson-BCC, alaturi de Casele Lanson, Philipponnat, Bonnet, Boizel, a fost infiintata in 1837 de emigrantul elvetian Henri-Marc de Venoge impreuna cu fiul sau, Joseph. Ei aleg ca simbol al casei banderola albastra (Cordon Bleu) care simbolizeaza raul Venoge din Elvetia natala si Ordinul Spiritului Sfant (Ordre du Saint-Esprit), cel mai cunoscut ordin cavaleresc al monarhiei franceze. Dupa un an, Henri-Marc revolutioneaza marketingul vremii, creand prima eticheta ilustrata din istoria sampaniei.

In 1845, afacerea trece in mainile lui Joseph de Venoge, devenit o figura marcanta a inaltei societati din Epernay. Apoi, in 1858, el creeaza Cuvée des Princes, un omagiu adus Printilor de Orange. Este urmat, in 1866, de fiul sau, Gaëtan, mare iubitor de arta, dar si bun negustor care dezvolta considerabil exportul, in special pe piata americana. Sub conducerea lui, de Venoge primeste in 1876 Marele Premiu de Excelenta la Expozitia universala de la Philadelphia, iar in 1882 devine membru fondator al Syndicat des Grandes Marques de Champagne.

Intre 1892 – 1922, de Venoge este condusa de fiica lui Gaëtan, Yvonne de Venoge si de sotul ei, Marchizul Adrien de Mun. Impreuna, cei doi au crescut vanzarile in randurile aristocratiei din Paris si din Europa, ajungand la vanzari de peste un milion de sticle intr-o vreme in care intreaga regiune Champagne vindea 30 de milioane de sticle. Dupa moartea Marchizului, in 1922, Casa a fost condusa de sotia sa impreuna cu mama ei.

Ultimul descendent direct al familiei de Venoge a parasit conducerea firmei in 1958. Dupa ce a intampinat, la fel ca majoritatea Caselor din Champagne, o serie de dificultati financiare, in 1998 de Venoge a fost inclusa in Grupul Boizel Chanoine Champagne, devenit ulterior Lanson-BCC. Gilles de la Bassetière, angajat initial ca director de vanzari pentru piata americana, a preluat conducerea Casei in 2005 si a reusit sa-i redea stralucirea.

Temperatura de servire8-10 °C.

Asocieri culinare: se recomanda ca aperitiv.

Caracteristici

  • Clasificare - Brut
  • Soi - 50% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier, 25% Chardonnay
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - N/A
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile