Minima Moralia Daruire Domeniul Coroanei Segarcea

Minima Moralia Daruire Domeniul Coroanei Segarcea
DOMENIUL COROANEI Minima Moralia DĂRUIRE - vin rosu

Minima Moralia Daruire Domeniul Coroanei Segarcea

La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate şi lemn, pământ reavăn şi întunecimi de cerneală.
Imediat însă, îşi descoperă rapid şi nuanţele de gemuri şi fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puţin sesizabile care contribuie la completarea intregului: tabac , piele fina, piperuri si condimente, un strop de vanilie şi o aluzie imperceptibilă la fructe exotice. 

95,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Minima Moralia Daruire Domeniul Coroanei Segarcea

Gustul pare o confruntare între tinereţe şi maturitate, cu taninurile bine dozate şi perfect integrate dând greutate şi balans în faţa unei acidităţi tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.

Domeniul dispune de 8 hectare de Syrah, 46 hectare de Cabernet Sauvignon și 10 hectare de Marselan, plantate cu o densitate de 5.000 deplante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol format dintr-un amestec de argilă şi pietriş, situat peste un strat calcaros. Modul de tăiereeste Guyot simplu. S-au ales parcele cu o producție cuprinsă între 6 și 8 tone/ha.

Metoda de vinificaţie Strugurii s-au cules manual. Pentru Cabernet Sauvignon și Marselan s-a folosit o macerare – fermentare clasica , in vinificatoare cu piston, iar pentru Syrah s-a ales macerarea carbonică, cu struguri nedesciorchinați. Maturarea s-a făcut la butoaie de prima și a doua trecere, de stejar francez și american, pentru perioade cuprinse între 6 și 12 luni.

ASOCIERE CULINARA: O friptura de vita in sange ii va fi un companion de nadejde.

Temperatura de servire: 16-18ºC

Categorie: Vin rosu

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon, Marselan, Syrah
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2017
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile