Caloian Merlot Crama Oprisor

Caloian Merlot Crama Oprisor
Caloian Merlot - Vin rosu sec

Caloian Merlot Crama Oprisor

Cu un debut fructuos, de cireşe negre şi coacăze, un trup care a scos cele mai seducătoare nuanţe de vanilie din lemn şi cu tanini săi perfect integraţi, care îi completează ansamblul armonios, uşor gliceric, este un vin a cărui curgere nu ar trebui nicicând întreruptă…

Promotie Promotie!

24,00 lei

-10%

21,60 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Dacă ar exista un vin oficial pentru jucat hora, probabil acesta ar fi. Plin de viaţă, ritm şi muzică, neobosit, mereu proaspăt, calibrat perfect pentru orice gust, Merlotul Caloian pare a fi în sine un motiv de sărbătoare.

Caloianul este un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, practicat în Balcani în a treia marţi de după Paştele creştin-ortodox. Obiceiul datează din epoca precreştină.

Caloianul este o păpuşă din lut, cârpe, paie sau crenguţe de lemn, îmbrăcată în hăinuţe, îngropată în pământ după un ritual complex. În diferite stadii de evoluţie, obiceiul a fost atestat pe întreg teritoriul României. Cândva, ceremonia se practica în a treia săptămână după Paşte, dar în vremurile recente, la acest ritual se recurge ocazional, primăvara sau vara, în perioada secetelor sau a ploilor prelungite.

Caloianul este o tradiţie întâlnită în Oltenia, fiind o invocare adresată divinităţii.

Asociere culinara: Preparate din carne de porc sau vita

Temperatura e servire: 18-20°C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Merlot
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile