Chateau Montrose Saint Estephe Grand Cru Classe 2020

Chateau Montrose Saint Estephe Grand Cru Classe 2020
Chateau Montrose Saint Estephe Grand Cru Classe 2020

Chateau Montrose Saint Estephe Grand Cru Classe 2020

100 Puncte Parker: Culoarea este de un rosu-rubiniu foarte inchis, profund si intens, cu o densitate incredibila. Mirosul delicat si foarte complex, cu arome de fructe negre si flori albe insotite de note afumate subtile. Gustul este elegant si foarte precis, cu atac corpolent, de o opulenta aromatica exceptionala; puternic si matasos, cu o finete si o lungime incredibile.

1 600,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Chateau Montrose Saint Estèphe 2ème Grand Cru Classé 2020

Perioada optima de consum: 2027-2077

Producator: Chateau Montrose - Saint Estèphe

Proprietari: Martin si Olivier Bouygues

Soi: 71% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 5% Cabernet Franc

Culoare: rosu-rubiniu foarte inchis, profund si intens, cu o densitate incredibila

Miros: delicat si foarte complex, cu arome de fructe negre si flori albe insotite de note afumate subtile

Gust: elegant si foarte precis, cu atac corpolent, de o opulenta aromatica exceptionala; puternic si matasos, cu o finete si o lungime incredibile

Recomandari gastronomice: friptura sau gratar de vitel, porc, vita, vanat; branzeturi tari sau moi

Temperatura de servire: 17-19°C

Maturat in butoaie de stejar frantuzesc 60% noi.
100 Puncte Parker: "Surpassing the 2019 and rivaling the 2016 as this estate's finest vintage of the last few decades, the 2020 Montrose is a monument in the making. Wafting from the glass with aromas of violets, dark berries, licorice, loamy soil, black truffle and subtle spices, it's full-bodied, deep and layered, with a seamless, elegantly muscular profile, terrific purity and energy, beautifully powdery tannins and a long, resonant finish. It checks in at 13.7% alcohol, the same as the superb 2009, but it is even deeper, more vibrant and more complex than the 2009. This will be worth a special effort to seek out and only confirms Montrose's status as one of the contemporary Médoc's leading estates and a de facto first growth. Best after 2030."

Editia 2018 - 100 Puncte Jeb Dunnuck: ”Un vin corpolent de mare forta si, totodata, un vin perfect, Chateau Montrose 2018 este un asamblaj de 72% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 6% Cabernet Franc si 2% Petit Verdot. Etaland o culoare rosu-rubiniu profund si nivele impresionante de crème de cassis si mure cu note de tutun, mina de creion, pamant ars si ciocolata, este profund, opulent si incredibil de concentrat pe palatin, fara sa faca economie de profunzime de mijlocul evolutiei pe palatin, tanini sau lungime. Aduce cu o versiune mai proaspata a editiei 2003, cu toate ca are mai mult Cabernet Sauvignon si mai putin Merlot. Are mineralitatea clasica a casei, dar banuiesc ca va fi bun de baut de peste 5-6 ani si va evolua devenind o legenda a epocii moderne a vinului acestui terroir.”
98+ Puncte Parker
98 Puncte James Suckling
98 Puncte Decanter
Producator
Cunoscut pentru vinurile sale puternice si corpolente, domeniul Montrose are o istorie care incepe la 1700, cand era un cunoscut domeniu de vanatoare. El a devenit domeniu viticol dupa ce a fost cumparat de Alexandre de Ségur, proprietar al altor proprietati ilustre din Bordeaux: Chateau Mouton, Chateau Lafite si Chateau Latour. In momentul in care i-a daruit domeniul fiului sau Nicolas Alexandre, acesta se numea La Lande de l’Escargéon. La scurt timp, in 1778, Alexandre l-a vandut lui familiei Dumoulin. La inceputul anilor 1800, Montrose-ul de azi era parte din domeniul Calon Ségur. El a fost redescoperit de Etienne Théodore Dumoulin dupa moartea tatalui sau. Etienne este cel care, in 1815, a plantat primele vite si a construit facilitatile necesare pentru producerea vinului. Asa incepea primul capitol al unei istorii de peste doua secole.

La marea clasificare din 1855, Chateau Montrose devenea Grand Cru - o realizare spectaculoasa pentru o vie de doar 40 de ani. Incurajat de aceasta reusita, Etienne Théodore Dumoulin a continuat sa extinda via. La moartea sa din 1861, el lasa mostenire 92 ha, suprafata de azi a domeniului.

Apoi, in 1866, Montrose este cumparat de Mathieu Dollfus, un industrias din Alsacia, care trece la reorganizarea sa. El a modernizat facilitatile, a construit unele noi si a introdus noi metode de cultivare si de producere a vinului. Din vie pana in crama, Montrose a ajuns sa dispuna de cea mai buna tehnologie a timpului. Dar Mathieu Dollfus a fost si un pionier intr-ale resurselor umane. El a creat conditii de locuit si de munca ideale, unice si generoase pentru angajati: locuinte pe domeniu, asistenta medicala gratuita si impartirea profitului. Prin crearea satului Montrose, el a avut o influenta majora asupra vietii domeniului. Antreprenor vizionar, el a reusit sa opreasca raspandirea filoxerei si sa salveze via prin instalarea unei mori de vant care pompa apa dintr-o izvor subteran, inundand pamantul. Moara, pastrata de-a lungul generatiilor, este astazi unul dintre simbolurile domeniului.

Urmand exemplul lui Mathieu Dollfus, intre anii 1896 si 2006 este randul familiei Charmolüe sa conduca domeniul catre stabilitate si excelenta. Astfel, timp de peste un secol, reputatia Montrose a crescut constant, aici producandu-se vinuri legendare, chiar si in conditii dificile, precum marea criza economica si cele doua razboaie mondiale. Ulterior, in 1960, Jean-Louis Charmolüe a replantat via si a modernizat facilitatile, consolidand pozitia Montrose ca producator al unora dintre cele mai bune vinuri din Médoc.

Dupa trei generatii din familia Charmolüe, in 2006, Chateau Montrose a fost cumparat de Martin si Olivier Bouygues, proprietari ai colosului industrial cu acelasi nume. Iubitori ai vinului si constienti de valoarea domeniului, ei au trecut la o reconstructie spectaculoasa, care a durat 7 ani (2007-2013). Proiectul a inclus constructia unei crame revolutionare, de 1.000 m² si o inaltime de 11 m, unde vinul poate imbatrani in conditii ideale si instalarea unui sistem geotermal si a 3.000 m² de panouri solare. totodata, 50% din vie este cultivata organic. Nu in cele din urma, cei doi frati au decis sa pastreze intacta arhitectura de secolul al XVIII-lea a castelului.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 71% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 5% Cabernet Franc
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile