Tenuta San Guido Bolgheri Sassicaia DOC 2020

Tenuta San Guido Bolgheri Sassicaia DOC 2020
Tenuta San Guido Bolgheri Sassicaia DOC 2020

Tenuta San Guido Bolgheri Sassicaia DOC 2020

Aspectul este de un rosu-rubiniu. Sassicaia este un vin cupaj clasic italian ce daruieste simturilor arome de coacaze, visine, ierburi de camp, vanilie si alte condimente uscate. Gustul este rotund, cu o structura generoasa, tipica stilului toscan, unde se pun in evidenta aromele de prune uscate, lemn, fum si rozmarin uscat. Taninii aduc si note de vegetale uscate-pamantii de toamna, ce se pastreaza mult pe papile.

1 540,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Tenuta San Guido este o casa italiana fondata de Mario Incisa della Rocheta, descendent al nobililor care au scris istoria regiunilor italiene. La inceputul anilor ‘40 Mario a fost interesat de viticultura si soiurile Lumii Vechi, asa ca a inceput sa planteze primele soiuri pe campiile din apropierea cetatii Castiglioncello, in regiunea viticola Toscana. Mario a observat asemanarile intre solul italian din Bolgheri si cel din zona Graves in regiunea viticola Bordeaux din Franta, si s-a concentrat pe productia de vinuri rosii de calitate superioara.

Descendetii lui Mario continua traditia monosoiuriulor si cupajelor din Toscana (Super Tuscan). Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese si Merlot sunt soiurile cultivate in Bolgheri la altitudini ce variaza intre 60 si 400 de metri deasupra marii, iar vita de vie are expunere vest - sud vest, si este hranita de sol compozit ce variaza intre straturi de calcar, alberese si gabbro.

Pentru acest vin strugurii sunt recoltati pana la inceputul lui octombrie, presati usor si desciorchinati, apoi lasati la fermentat in cisterne din otel inoxidabil, la temperatura de 28-30°C. fara adaugarea drojdiei. Macerarea dureaza 11-12 zile pentru Cabernet Franc si 13-14 zile pentru Cabernet Sauvignon. Pomparea la suprafata a vinului si alte operatiuni specifice din timpul fermentarii alcoolice dezvolta structura si aromele vinului proaspat. Dupa fermentarea malolactica cea mai mare parte din vin este maturata in baricuri din stejar frantuzesc, iar restul in butoaie din stejar american pentru o perioada de 20 - 25 de luni.

Temperatura de servire16-18 °C.

Asocieri culinare: preparate din carne de vita / vitel, miel sau vanat la cuptor, ori la gratar, dar si traditionalele paste si branzeturi maturate din regiunile Italiei.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile