Feteasca Neagra Crama Oprisor

Feteasca Neagra Crama Oprisor
Feteasca Neagra Crama Oprisor

Feteasca Neagra Crama Oprisor

Se remarca prin culoarea intensa si arome persistente de fructe rosii confiate, inglobate in ciocolata neagra. Feteasca Neagra a Cramei Oprisor se prezinta printr-un prim accent elegant. Senzatia continua cu gustul prelung, invaluitor, usor agresiv al taninurilor puternice, dar bine coapte si perfect rotunjite in lunga perioada de maturare din butoaiele de stejar.

Este in acelasi timp un vin puternic, dar si voluptos, generos prin energia sa, insa bine structurat si echilibrat. A fost conceput atat pentru a ne desfata in prezent, dar si cu potential de invechire, pentru cei rabdatori, de peste 10, 20 de ani. Este parte a mesajului de autenticitate pe care Oprisorul il transmite in lume.

136,85 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

FETEASCA NEAGRA Crama Oprişor - Povestea

In luna Iulie a anului 2009 prezentam Cabernet Sauvignon al Cramei Oprisor, ramas inscris in memoria iubitorilor de vin ca “Eticheta Rosie”. Acum, in Iulie 2022, la peste 10 ani de la acel eveniment ii punem alaturi o noua creatie impresionanta: Feteasca Neagra - Crama Oprisor, care probabil va capata renumele de “Eticheta Violet”. Acest vin evidentiaza potentialul oltenesc si amprenta autentica a zonei asupra unui soi national consacrat. A fost conceput atat pentru a ne desfata in prezent, dar si cu potential de invechire, pentru cei rabdatori, de peste 10, 20 de ani. Remarcat printr-o culoare intensa si arome persistente de fructe rosii confiate, inglobate in ciocolata neagra, Feteasca Neagra a Cramei Oprisor se prezinta printr-un prim accent elegant. Senzatia continua cu gustul prelung, invaluitor, usor agresiv al taninurilor puternice, dar bine coapte si perfect rotunjite in lunga perioada de maturare din butoaiele de stejar. Este in acelasi timp un vin puternic, dar si voluptos, generos prin energia sa, insa bine structurat si echilibrat, perfect fie pentru o seara gastronomica ampla si sofisticata, ori pentru un moment personal de reflectie. Am ales, pentru eticheta, sa marcam puternic prezenta Siglei Cramei Oprisor configurata sub forma de roata a vietii in comuniune cu elementele naturale ce o hranesc. Feteasca Neagra - Crama Oprisor a fost creat de Veronica Gheorghiu si Liviu Grigorica. Concept si imagine eticheta: Ciprian Paleologu. Feteasca Neagra - Crama Oprisor, prima editie, recolta 2019, este imbuteliata in 12865 sticle * 0,75L.

Oenolog: Veronica Gheorghiu si Liviu Grigorica.

Vinificatie

Strugurii riguros selectionati, s-au cules in ladite de 6kg si transferati la cap de rand in boxpaleti de 350kg. Desciorchinarea/zdubirea s-a executat cu viteza lenta, cu valturile ajustate pentru acest soi si vin. Macerarea mustuilelii (skin contact) s-a derulat pe perioada a 25 zile, cu remontaj si scufundarea caciulii, la temperatura de 21-26 ºC. Dupa presarea la max 1,4 bari, a urmat etapa fermentatiei malolactice la temperatura de 19-20 ºC. Vinul s-a transferat in buoaie din stejar frantuzesc de 225 L si 5000 L pentru maturarea, microoxigenare si autoliza, pentru o perioada de 24 luni.

Temperatura de servire16-18 °C.

Asocieri culinare: perfect fie pentru o seara gastronomica ampla si sofisticata, ori pentru un moment personal de reflectie.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,9%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - IG Dealurile Olteniei

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile