Macici Feteasca Neagra 2018

Macici Feteasca Neagra 2018
Macici Feteasca Neagra 2018

Macici Feteasca Neagra 2018

Expresiv, cu o culoare rosu-rubiniu stralucitoare, vinul abunda de arome fructate puternice, coapte si robuste. Se exprima in tonuri pronuntate de prune afumate, de gemuri de fructe si de violete, pe care le inveleste in senzatii elegante de trufe de ciocolata si condimente uscate. Gustul are o structura atletica, datorita taninurilor energice si foarte bine slefuite, ce reusesc sa transmita in acelasi timp suculenta, forta si finete. Parcursul gustativ culmineaza cu un postgust lung si amplu, in care se resimt tente de ciocolata amaruie si cirese negre, pe un fundal de cuisoare si scortisoara. 

210,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Macici Fetesaca Neagra 2018

''Acest vin este facut din struguri nascuti dintr-un sol care creste viata. Langa care au venit un pic de soare, un pic de ploie, un pic de vant, de ceata, de caldura si de nori. Si multa munca din mainile oamenilor care se intalnesc cu via in fiecare zi.Iar alaturi de ele, am inbuteliat in aceasta sticla timp, atentie si pasiune. Pasiune pe care am cultivat-o si crescut-o atat in Romania, cat si in Africa de Sud, prin cele peste 40 de campanii de vinificatie pe care le-am avut de-a lungul timpului. Si pe care vreau sa o dau mai departe in fiecare pahar gustat,, Razvan Macici

Recolta / vinificatie:

Strugurii au fost recoltati manual, in ladite de mici dimensiuni. La crama, au fost sortati si desciorchinati fara zdrobire si au fost pusi la macerare in cuve deschise de 400 de litri. Macerarea a fost realizata cu un sistem dublu de “pigeage” manual (scufundare a caciulii) si cu un remontaj pe zi, fiind aerisit cu o pompa de mici dimensiuni. Dupa fermentatia alcoolica, vinul a fost tras de pe pielita intr-o cisterna de inox, unde a fost lasat sa se limpezeasca pentru 2-3 zile. Apoi, a fost transvazat in butoaie de 300 de litri, unde si-a desavarsit fermentatia malolactica. A urmat primul pritoc si o perioada de maturare de 2 ani si 6 luni in cinci butoaie noi din lemn romanesc si cinci butoaie de anul doi, timp in care a mai avut parte de inca doua pritocuri. Vinul este imbuteliat fara filtrare si a fost pastrat inca 4 luni in sticla, inainte de lansarea pe piata. 

Vinificator: Razvan Macici, produs la Crama Mierla Alba si imbuteliat la Crama Rasova

Maturat 32 de luni in baricuri din stejar romanesc. Vin nefiltrat. Pot aparea depuneri naturale.

Temperatura de servire: 12-15 °C.

Decantare / Aerare: Necesita o decantare de minim 30 de minute.

Potential de invechire: 10-15 ani

Asocieri culinare: poate fi servit alaturi de carnea de vita, miel si vanat, mancaruri traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile