Crama Jelna Navicella By Jelna Rosu

Crama Jelna Navicella By Jelna Rosu
Crama Jelna Navicella By Jelna Rosu

Crama Jelna Navicella By Jelna Rosu

Culoarea este rubinie cu tente visinii. Vinul isi etaleaza eleganţa cu deosebita rigoare, straturile aromatice: fructate, condimentate si animalice dezvaluindu-se treptat, alcatuind o trilogie senzoriala ludica. Fructozitatea si catifelarea definesc cel mai bine atacul, acestea continuandu-si parcursul si pe durata gustului, fiind foarte bine intarite in aceasta etapa de o aciditate vivace. Post-gustul capteaza prin taninurile viguroase, coapte si expresive, surprinzand fiecare mugur de pe palatin.

164,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a 3-a decada a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fii adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Imediat ce au atins temperatura optim, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdorbinti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 12 zile la temperatura de 24 grade celsius, operandu-se 1 délestage dimineata si un remontage inchis seara, zilnic. Concomitent cu sfarsitul fermentatiei alcoolice si malolactice, s-a efectuat o post termo-maceratie la 28 grade Celsius timp de 3 zile.

Vinul a fost maturat timp de 14 luni in barrique-uri de stejar transilvanean cu cel mai inalt indice de finete, barrique la prima utilizare 60% respectiv 40% la a 2-a trecere.

Editie limitata: 2948 sticle.

Temperatura de servire: 14 - 16 °C.

Asocieri culinare:de servit langa carne de rata sau curcan, preparate vegan si vegetariene pe baza de ciuperci de padure, sau langa branzeturi fine moi si semimoi.

 

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 85% Pinot Noir, 9% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2017
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile