Vinarte Prince Mircea Merlot

Vinarte Prince Mircea Merlot
Vinarte Prince Mircea Merlot

Vinarte Prince Mircea Merlot

Prince Mircea este un vin limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun roscate. Acesta ne va surprinde cu un miros intens si elegant, cu arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci. Gustul acestuia este sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si post-gust prelung.

55,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Prince Mircea Merlot Vinarte

Strugurii atent selecţionaţi doar din parcelele cu expunere deosebită sunt recoltaţi manual în lădiţe de plastic. Producţia este limitată la 40 hl. pentru ca strugurii să ajungă la maturitate optimă. O a doua selecţie a strugurilor se face în cramă, pe banda de sortare, înainte de zdrobire. Urmează desciorchinarea, mustuiala fiind pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată automatizat. Aici are loc prima parte a fermentaţiei alcoolice şi o maceraţie atentă pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi şi substanţe colorante. Spre sfârşitul fermentaţieialcoolice, vinul este tras în barrique-uri de stejar franţuzesc unde are loc şi fermentaţia malolactică, urmată de o perioada de înnobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă minim 6 luni în pivniţa cramei.

Vinul poate fi învechit la sticlă (8-12 ani) în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textură catifelată şi un buchet complex.

ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne roşie pregătită la cuptor sau grătar, vânat de talie mijlocie şi mare, preparate tradiţionale româneşti pe baza de carne, brânzeturi maturate.  

Temperatura de servire: 18°C

Categoria: Vin rosu

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Merlot
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile