Apogeum X Feteasca Neagra Magnum 2020

Apogeum X Feteasca Neagra Magnum 2020
Apogeum X Feteasca Neagra Magnum 2020
Apogeum X Feteasca Neagra Magnum 2020 Apogeum X Feteasca Neagra Magnum 2020 Apogeum X Feteasca Neagra Magnum 2020

Apogeum X Feteasca Neagra Magnum 2020

Apogeum. Un vin direct si emblematic ce debuteaza vizual cu roba rosu-rubinie a vinurilor de mare clasa. Stralucitor si captivant la turnarea in pahare. Olfactiv, incanta prin finete si eleganta, iar notele de prune coapte, coacaze negre si mure zemoase se asambleaza alaturi de condimente ce amintesc de ierburi balsamice mediteraneene. Aliurile condimentate contureaza subtil olfactul impresionant. Vanilie, piper rosu si fine senzatii ciocolatii. Gust sublim si plin, concret de la prima sorbitura, nu lasa palatinul indiferent. Dulceata de fructe rosii de padure, visine, prune uscate si final balsamic, ce aminteste de lemn dulce. Taninurile moi si catifelate, seduc cu eleganta degustatorul.

Editie limitata aniversara: 1040 sticle.

650,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vinificatie:

Aici se fac vinuri precum acum 2000 de ani, in amfore de ceramica dupa metode cunoscute doar de proprietarul cramei Virgil Mandru. Strugurii provin dintr-o vie veche de peste 50 de ani, culesi manual, sortati boaba cu boaba de catre propietar alaturi de familia lui. Invechirea se face in butoaie de stejar frantuzesc, timp de 2 ani, apoi se depoziteaza in beci unde stau la maturare in sticle timp de minimum 2 ani. Ulterior, sunt trimise probe la concursurile mondiale de renume, si doar in urma obtinerii medaliei de aur sunt scoase la vanzare.

Areal:
Localizata in inima tarii, in regiunea Dealu Mare, Crama Apogeum a fost inaugurata in anul 2018, si valorifica 3 repere ale istoriei: O vie veche de peste 50 de ani, un loc incarcat de istorie regala, o metoda de vinificatie unica in Romania.

Medalii:

Medalie de Aur Concurs International Portugal Wine Trophy 2023

Temperatura de servire15 - 17 °C.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie maturata la gratar sau branzeturi maturate.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 1.5l
  • Alcool - 14,8%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - DOC-CMD Dealu Mare
  • Garantie SGR - 0.5

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile