Villa Vinea Argilla Alb 2017

Villa Vinea Argilla Alb 2017
Villa Vinea Argilla Alb 2016
Villa Vinea Argilla Alb 2016 Villa Vinea Argilla Alb 2016 Villa Vinea Argilla Alb 2016

Villa Vinea Argilla Alb 2017

Culoarea vinului este galben aprins, cu reflexii de chihlimbar şi un nas intens, cu miere polifloră, mentă şi unt topit. Corpul e masiv, cu o textură cremoasă dată de Feteasca Albă, bine susţinut de aciditatea Feteştii Regale şi de notele exotice de ananas, anason şi ardei verde condimentat aduse de Sauvignon Blanc. Postgustul este prelung, lăsând senzaţii de vanilie, miez de nucă prăjită şi lemn afumat. 

Ediție Limitată:430 de sticle Magnum

287,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

În majoritatea cazurilor, vinul princeps al unei crame este unul roşu. La Villa Vinèa, avem de-a face cu o excepţie: vinul care-l reprezintă cel mai bine pe acest producător transilvănean de pe Târnava Mică este un cupaj alb de Fetească Regală, Fetească Albă şi Sauvignon Blanc, maturat 1 an şi jumătate în baric şi încă 2 ani în sticlă. Un vin redutabil, realizat într-un stil de “Lume Noua”, care riscă să pună în dificultate multe vinuri roşii ce vor încerca să-i stea alături.

Argilla 2017 este maturat 24 luni în butoaie de stejar, ușor arse pe interior, iar, în acest timp, a extras din lemn tanini fini și arome specifice maturării și fermentației malolactice.Ulterior, învechirea timp de 18 de luni, în sticle magnum, a finisat aromele vinului, făcând ca acesta să ajungă la un înalt grad de complexitate.

Eticheta a fost și ea concepută pentru a exprima profunzimea care reprezintă Argilla, fiind realizată manual, alături de producătorii locali de la Manufactura de Brânză. Astfel, fiecare dintre cele 430 de sticle din ediția 2017 are eticheta sablată în sticlă, logoul vopsit manual și folosește un capișon realizat manual, de către echipa Villa Vinèa.

Pentru un plus de eleganță și protecție, toate sticlele Argilla Magnum se livrează în cutie de lemn.

Temperatura de servire: 10-12 °C. (recomandam oxigenare de minimum 1 ora)

Asocieri culinare: Preparate din peste afumat, carne de pui dar si alte tipuri de delicatese occidentale.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Regala, Feteasca Alba si Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2017
  • Volum - 1.5l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile