Montemajor Petra Ceci Aglianico

Montemajor Petra Ceci Aglianico
Montemajor ”Petra Ceci” Aglianico

Montemajor Petra Ceci Aglianico

Încântător, cu note de fructe negre de pădure și prune coapte, împletite cu note florale și de plante mediteraneene. La gust, e maiestuos, puternic, rotund și echilibrat, cu tanini remarcabili și o lungime minunată, pe note fine, minerale.

68,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Montemajor ”Petra Ceci” Aglianico Calabria IGP 2017

Producător: Azienda Montemajor - Calabria

Soi: Aglianico

Culoare: roșu-purpuriu intens

Mirosîncântător, cu note de fructe negre de pădure, prune coapte, împletite cu note florale și de plante mediteraneene

Gust: maiestuos, puternic, rotund și echilibrat, cu tanini remarcabili și o lungime minunată, pe note fine, minerale

Recomandări gastronomice: friptură, grătar, tocană, brânzeturi maturate 

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 15-18°C

Potențial de păstrare: 2024

96 Puncte Luca Maroni

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni.

La Montemajor, strugurii sunt presați foarte delicat, iar fermentația are loc în tancuri de inox, la temperatură controlată.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Aglianico
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

Oferte speciale

Toate promoțiile