Feudo Arancio Grillo

Feudo Arancio Grillo
Feudo Arancio Grillo

Feudo Arancio Grillo

Note tropicale tipice, cu tonuri de mango și papaya, împletite cu adieri de iasomie și flori albe. Aromatic, echilibrat și armonios, cu aciditate delicată și răcoroasă.

42,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Feudo Arancio Grillo

Producător: Feudo Arancio - Sicilia / Sicilia DOC

Soi: Grillo – cel mai cunoscut soi tipic sicilian, folosit în mod tradițional pentru a produce Marsala

Culoare: galben-pai închis

Miros: note tipic tropicale, cu tonuri de mango și papaya, împletite cu adieri de iasomie și flori albe

Gust: aromatic, echilibrat și armonios, cu aciditate delicată

Recomandări gastronomice: fructe de mare, paste cu legume, carne albă și pește la cuptor; bogăția și gama aromatică îl fac ideal pentru carpaccio de vită cu țelină și căpșuni

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 10-12°C

Maturat 5 luni pe drojdii, în tancuri de inox.

Ediția 2016 - Medalie de Aur, Sommelier Wine Awards 2017

Editia 2015 - Medalie de Aur, Gilbert & Galliard International Competititon

Medalie de Aur, Berliner Wein Trophy 2016

Medalie de Argint, China Wine and Spirits Awards 2016

Medalie de Bronz, Decanter Wine Awards 2016

Medalie de Bronz, International Wine & Spirit Competition 2016 

Ediția 2014 - Medalie de Bronz, Decanter World Wine Awards 2015: ”Nas de frișcă, pară, brioșă, măr, portocală, cu note persistente de nuci pe palat, evidențiind o anumită concentrație, aciditate răcoritoare și arome intense de citrice.”

                 - Medalie de Aur, Berliner Wein Trophy 2015

                 - Medalie de Argint, International Wine Challenge

Ediția 2013 - Medalie de Aur, Mundus Vini 2014

                 - Medalie de Argint, Decanter World Wine Awards 2014

                 - Medalie de Argint, AWC Vienna 2014 

              - Medalie de Bronz, International Wine & Spirit Competition 2014

Feudo Arancio - Top Four Italian Brands 2009, Wine & Spirits 

***

Feudo Arancio este podgoria siciliană a grupului Mezzacorona, marea cooperativă viniviticolă colă din Trentino. Înființată în 2001, podgoria este una dintre cele mai cunoscute din Sicilia. Ea fructifică un terroir dedicat viței de vie încă de pe vremea grecilor și romanilor. Cele două vii situate pe coasta sudică a insulei, la Sambuca di Sicilia (Agrigento)și Acate (Ragusa) au, împreună, aproape 1000 de hectare. Viile încărcate de farmec și istorie sunt plantate cu o combinație iscusită de soiuri autohtone (Nero d'Avola, Grillo, Inzolia) și internaționale (Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay). Soiurile sunt plantate în loturi separate, iar vinurile, în cea mai mare parte mono-varietale, sunt produse cu iubirea și pasiunea unui producător artizanal chiar dacă crama e modernă, cu temperatură controlată și tehnologie de ultimă oră. De altfel, aceasta este și filosofia celor de la Feudo Arancio: vinuri de mare calitate, obținute prin respectarea tradiției și a mediului înconjurător. Letizia Russo, cea care conduce podgoria, și oenologul Matteo Covazzi sunt foarte dedicați acestei misiuni.

De la bun început, abordarea a fost una ecologică – reducerea tratamentelor chimice, a consumului de apă și a emisiilor de bioxid de carbon. De altfel, Feudo Arancio e prima podgorie italiană care a obținut, în 2002, certificarea EMAS (Eco Management si Audit) pentru întregul sistem, din vie până la îmbuteliere. Metodele alternative de protecție a mediului implementate la Feudo Arancio includ corecta utilizare a cuprului și sulfului (admise și în viticultura organică), aducerea în vie a unor insecte benefice, precum și folosirea ”confuziei sexuale” cu scopul de a limita reproducerea insectelor dăunătoare – pentru a fi fertilizate, femelele eliberează în aer feromoni (hormoni sexuali) care-i atrag pe masculi; prin răspândirea unor doze mari de feromoni în vie, masculii sunt derutați și nu mai identifică femelele, deci reproducerea și înmulțirea nu mai au loc.

Dorința cea mai fierbinte a proprietarilor este de a face ca vinurile lor să ajungă în toate colțurile lumii, pentru că ele sunt adevărați ambasadori ai Siciliei: în intensitatea și savoarea lor se regăsesc toată căldura, istoria și pasiunea cu care se trăiește în Sicilia.

Pentru a omagia tradiția locului, crama domeniului Feudo Arancio este construită în stilul caselor țărănești ”baglio”, iar stilul vinurilor reflectă acest amestec de tehnologie modernă și arhitectură tradițională.

Vinurile sunt creația unei noi generații de oenologi și viticultori sicilieni - doi oenologi și șapte asistenți supraveghează permanent evoluția vinurilor. Sarcina lor este de a da vinuri elegante, bogate, cu tanini moi și o mare intensitate aromatică.

Fie că e vorba de soiurile locale sau de cele internaționale, vinurile Feudo Arancio reflectă tot ce are Sicilia mai bun: căldură, un terroir unic, pasiune și plăcerea de a trăi viața cu intensitate maximă. Expresia și tipicitatea lor atrag, an de an, aprecierea criticilor, a publicațiilor de specialitate și a consumatorilor din întreaga lume.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Grillo
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2021
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile