Nals Margreid Chardonnay Riserva ”Baron Salvadori”

Nals Margreid Chardonnay Riserva ”Baron Salvadori”
Nals Margreid Chardonnay Riserva ”Baron Salvadori”

Nals Margreid Chardonnay Riserva ”Baron Salvadori”

”Un Chardonnay stratificat și savuros, cu arome de măr copt feliat, pară și adieri de iaurt. Corp plin. Subtonuri de crustă de prăjitură ușoară și praline, cu insinuări de vanilie și cremă de lămâie. Mai are nevoie de încă un an sau doi la sticlă, dar e fantastic.”

145,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Nals Margreid Chardonnay Riserva ”Baron Salvadori” 2015

Producător: Nals Margreid - Alto Adige / Tirolul de Sud

Soi: Chardonnay

Culoare: galben-pai

Miros: buchet stratificat și savuros, cu arome de măr copt feliat, pară și adieri de iaurt

Gust: un Chardonnay de mare clasă și eleganță, cu corp plin, o prospețime foarte plăcută, echilibrat și bine structurat, cu sfârșit persistent

Recomandări gastronomice: aperitive aromate, carne albă, pește la grătar și cele mai fine preparate de haute-cuisine

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 10°C

Potențial de învechire: 10 ani

Maturat 12 luni în butoaie mari.

Vă sfătuim să-l aerisiți 15-20 minute înainte de a-l servi.

95 Puncte James Suckling: ”Un Chardonnay stratificat și savuros, cu arome de măr copt feliat, pară și adieri de iaurt. Corp plin. Subtonuri de crustă de prăjitură ușoară și praline, cu insinuări de vanilie și cremă de lămâie. Mai are nevoie de încă un an sau doi la sticlă, dar e fantastic.”

Ediția 2014 - 92 Puncte James Suckling

Podgoria Nals Margreid s-a instalat de multă vreme în Olimpul producătorilor din Alto Adige. Vinurile lor sunt tot mai reprezentative pentru această regiune, mai definite și impecabile din punct de vedere stilistic. Ele sunt rezultatul selecționării radicale a strugurilor atât în vie cât și în cramă.

Înființată în 1985 prin fuziunea a două podgorii istorice, Nalles și Magrè-Niclara, Nals Margreid este astăzi o cooperativă care reunește 138 de viticultori și 150 de hectare de vie. Din respect pentru natură și consumatori, nu se folosesc pesticide sau alte produse chimice, iar majoritatea lucrărilor se efectuează manual. Varietatea mare a soiurilor cultivate, îi permite oenologului Harald Schraffl să-și exerseze talentul creând unele dintre vinurile ”must have” ale apelațiunii. În ciuda diversității impresionante, toate sunt făcute cu o acurateță rară, care le plasează în rândul vinurilor de clasă mondială.

Nu în ultimul rând, în 2011, vechea cramă a fost înlocuită cu o construcție modernă, dar ancorată în tradiția locului – o adevărată atracție turistică, la fel de remarcabilă precum vinurile ei.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Chardonnay
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2015
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile