Château de Saint Cosme Domaine de Saint Cosme ”Les Deux Albion” Blanc

Château de Saint Cosme Domaine de Saint Cosme ”Les Deux Albion” Blanc
Château de Saint Cosme Domaine de Saint Cosme ”Les Deux Albion” Blanc

Château de Saint Cosme Domaine de Saint Cosme ”Les Deux Albion” Blanc

Maturat pe drojdii. Caise uscate, piersici de vie, bezea, fenicul. Din cauza gerului din 8 aprilie 2021 am pierdut 80% din strugurii albi din Saint Martin. De aceea, avem foarte putin Viognier in asamblajul din 2021 care are, astfel, un profil proaspat si mineral. Va reamintesc ca acest vin este vinificat ca un grand cru. In el si-au dat intalnire precizia, delicatetea si finetea.” Louis Barruol

98,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Domaine de Saint Cosme ”Les Deux Albion” Blanc 2021

Perioada optimă de consum: 2022-2025

Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Domaine de Saint Cosme - via Saint Martin, I.G.P. White Principauté d’Orange 

Oenolog-proprietar: Louis Barruol

Culoare: galben auriu   

Miros: proaspăt, cu note de caise uscate, piersici de vie, bezea și fenicul

Gust: proaspăt, rotund, armonios și cărnos, cu corp mediu spre plin și sfârșit amplu, mineral

Recomandări gastronomice: biban de mare la grătar, pește alb, scoici, fructe de mare, preparate cu sosuri de smântână, friptură de pui sau porc

Temperatura de servire: 10°C

Vinul a fost produs pentru prima oară în 2016. Strugurii au fost vinificați nedesciorchinați, fără a fi zdrobiți. Fermentația a avut loc în 25% în butoaie de 600 l (demi-muids), 50% în butoaie mici și 25% în tancuri. Maturat pe drojdii.
Descrierea lui Louis Barruol: ”O vie plantată în întregime de noi, pe solurile calcaroase din Saint Martin. 30% Marsanne, 30% Clairette, 20% Piquepoul, 8% Ugni Blanc, 7% Bourboulenc, 5% Viognier. Fermentația: 40% în butoaie de 600 l (demi-muids), 50% în butoaie mici și 10% în tancuri. Maturat pe drojdii. Caise uscate, piersici de vie, bezea, fenicul. Din cauza gerului din 8 aprilie 2021 am pierdut 80% din strugurii albi din Saint Martin. De aceea, avem foarte puțin Viognier în asamblajul din 2021 care are, astfel, un profil proaspăt și mineral. Vă reamintesc că acest vin este vinificat ca un grand cru. În el și-au dat întâlnire precizia, delicatețea și finețea.”
 

Château de Saint Cosme este podgoria fruntașă din Gigondas. Aici, Louis Barruol, produce vinurile de referință ale apelațiunii. Domeniul se află în proprietatea familiei Barruol de 15 generații. Din 2010, viile de la Saint Cosme sunt certificate biodinamic.

Pe lângă vinurile produse din viile proprii și etichetate sub brandul “Château de Saint Cosme”, Louis produce și o gamă de vinuri de negociant, din struguri cumpărați de la viticultori consacrați și etichetată ”Saint Cosme”. Din 2014, el cultivă struguri albi în via Saint Martin, pe 10 ha din apropiere de Violès, apelațiunea Principauté d’Orange, iar vinurile sunt îmbuteliate sub brandul Domaine de Saint Cosme.

”Aflat în proprietatea familiei noastre din 1490, Saint Cosme este construit pe un sit galo-roman din inima Gigondas-ului, în mijlocul unui mozaic geologic. Prin plantarea viilor din care producem acest vin dorim să facem să renască acest terroir situat în imediata apropiere a domeniului nostru și în al cărui potențial excepțional credem cu fermitate.
Solurile de la Saint Martin sunt unice în regiunea noastră - calcar adus de râul Ouvèze acum 30 000 de ani. Calcarul este o prezență obișnuită în Gigondas, dar la Saint Martin avem de două ori mai mult. De fapt, conținutul de calcar de aici este atât de mare încât creșterea viței de viei se face la limită. Dar calcarul este, totodată, garanția absolută pentru obținerea unor vinuri albe deosebit de fine, energice și elegante. A fost, deci, important, să aduc aici niște vițe de patrimoniu care să mă ajute să-mi pun ideile în practică. Astfel, am plantat vițe selecționate de Viognier din Condrieu - butașii au fost luați din cele mai vechi vițe dintr-o vie extraordinară, numită ”Volan”. În Ronul de Sud este esențial să împerechezi Viognier-ul cu un soi care aduce prospețime. Dintre multele soiuri existente, favoritul meu a fost întotdeauna Piquepoul alb - un soi solid, proaspăt și aromat, cu o textură ca tăiată cu briciul. El furnizează o coloană vertebrală eficientă, fără a atrage atenția asupra lui. Am selectat, de asemenea, vițe de Marsanne din vițe vechi de pe dealul Hermitage.” spune Louis Barruol.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 30% Marsanne, 30% Clairette, 20% Piquepoul, 8% Ugni Blanc, 7% Bourboulenc, 5% Viognier
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2023
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb

Oferte speciale

Toate promoțiile