Nals Margreid Pinot Grigio ”Hill”

Nals Margreid Pinot Grigio ”Hill”
Nals Margreid Pinot Grigio ”Hill”

Nals Margreid Pinot Grigio ”Hill”

”Un Pinot Grigio tipic, cu parfum și arome de pere fierte felii și marțipan. Corpolent și stratificat. Aciditate bună, dar delicat și plăcut în gură. Beți-l acum.”  

62,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Nals Margreid Pinot Grigio ”Hill” 2019

Perioada optimă de consum: 2020-2025

Producător: Nals Margreid - Alto Adige / Tirolul de Sud

Soi: Pinot Grigio - vițe vechi de 80 de ani

Culoare: galben-pai  

Miros: flori sălbatice de primăvară, ierburi și piatră zdrobită

Gust: mineral, cu aciditate, lungime și structură extraordinare; corp mediu spre plin, cu arome de mere sălbatice, pere, nectarine, papaya      

Recomandări gastronomice: foarte bun ca aperitiv, merge bine și cu preparate ușoare, delicate sau din ciuperci

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 10°C

Maturat 5 luni în tancuri de oțel.

Începând cu ediția 2018, vinurile din linia clasică a Nals Margreid poartă, fiecare, câte un nume - Hill (deal, în Eng), în cazul Pinot-ului Grigio.

90 Puncte James Suckling: ”Un Pinot Grigio tipic, cu parfum și arome de pere fierte felii și marțipan. Corpolent și stratificat. Aciditate bună, dar delicat și plăcut în gură. Beți-l acum.”

Ediția 2018 - 92 Puncte James Suckling: ”Atât de vivace și proaspăt, cu arome superbe de papaya feliată și măr. Corp mediu. Vibrant și delicios.”

Ediția 2017 - 90 Puncte James Suckling: ”Un Pinot Grigio proaspăt și vioi, cu caracter mineral. Subtonuri de lămâie și ierburi proaspete. Foarte frumos pe palat. Corp mediu. Sfârșit curat.”

Podgoria Nals Margreid s-a instalat de multă vreme în Olimpul producătorilor din Alto Adige. Vinurile lor sunt tot mai reprezentative pentru această regiune, mai definite și impecabile din punct de vedere stilistic. Ele sunt rezultatul selecționării radicale a strugurilor atât în vie cât și în cramă.

Înființată în 1985 prin fuziunea a două podgorii istorice, Nalles și Magrè-Niclara, Nals Margreid este astăzi o cooperativă care reunește 138 de viticultori și 150 de hectare de vie. Din respect pentru natură și consumatori, nu se folosesc pesticide sau alte produse chimice, iar majoritatea lucrărilor se efectuează manual. Varietatea mare a soiurilor cultivate, îi permite oenologului Harald Schraffl să-și exerseze talentul creând unele dintre vinurile ”must have” ale apelațiunii. În ciuda diversității impresionante, toate sunt făcute cu o acurateță rară, care le plasează în rândul vinurilor de clasă mondială.

Nu în ultimul rând, în 2011, vechea cramă a fost înlocuită cu o construcție modernă, dar ancorată în tradiția locului – o adevărată atracție turistică, la fel de remarcabilă precum vinurile ei.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Pinot Grigio - vițe vechi de 80 de ani
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2019
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile