Nals Margreid Pinot Bianco Berg

Nals Margreid Pinot Bianco Berg
Nals Margreid Pinot Bianco Berg

Nals Margreid Pinot Bianco Berg

92 Puncte James Suckling:”Un stil de Pinot Bianco distinct, incitant, in care aromele cremoase si crocante de fructe albe si cele de ierburi aromate sunt foarte bine echilibrate. Sfarsit lung, curat care te face sa vrei inca un pahar. Beti-l sau pastrati-l.”   

72,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Nals Margreid Pinot Bianco ”Berg” 

Perioada optima de consum: 2022-2027

Producator: Nals Margreid - Alto Adige / Tirolul de Sud

Soi: Pinot Bianco

Culoare: galben-pai stralucitor

Miros: proaspat, cu note de ierburi, gutui coapte, mar

Gust: foarte elegant, echilibrat si proaspat, cu o aciditate remarcabila si corp frumos, rasfata palatul cu placute arome de mar si ananas

Recomandari gastronomice: foarte placut ca aperitiv, este un companion foarte placut pentru antreuri usoare, sparanghel, preparate din peste si carne alba, file de vitel cu capere, supa de parmezan

Temperatura de servire: 10°C

Maturat 5 luni tancuri de inox.

Incepand cu editia 2018, vinurile din linia clasica a Nals Margreid poarta, fiecare, cate un nume - Berg (deal, in germana), in cazul Pinot-ului Bianco.
92 Puncte James Suckling: ”Un stil de Pinot Bianco distinct, incitant, in care aromele cremoase si crocante de fructe albe si cele de ierburi aromate sunt foarte bine echilibrate. Sfarsit lung, curat care te face sa vrei inca un pahar. Beti-l sau pastrati-l.”

Editia 2019 - 93 Puncte James Suckling: ”O tona de mere si lamai fierte, cu piersici albe si minerale. Corpolent, cu superbe subtonuri de fruct si minerale. Beti-l acum.”

Editia 2018 - 92 Puncte James Suckling: ”Un vin vioi si proaspat, cu aciditate foarte frumoasa si caracter de mere taiate, miere, fructe tropicale si pere. Corp mediu, concentrat dar retinut, crocant si curat. Din vii crescute pe deal. Beti-l acum.”

Editia 2017 - 92 Puncte James Suckling: ”Vinul are o bogatie si niste subtonuri calcaroase care il fac complex si lung. Corp mediu. Un vin fantastic la banii astia.”

Producator
Podgoria Nals Margreid s-a instalat de multa vreme in Olimpul producatorilor din Alto Adige. Vinurile lor sunt tot mai reprezentative pentru aceasta regiune, mai definite si impecabile din punct de vedere stilistic. Ele sunt rezultatul selectionarii radicale a strugurilor atat in vie cat si in crama. Infiintata in 1985 prin fuziunea a doua podgorii istorice, Nalles si Magrè-Niclara, Nals Margreid este astazi o cooperativa care reuneste 138 de viticultori si 150 de hectare de vie. Din respect pentru natura si consumatori, nu se folosesc pesticide sau alte produse chimice, iar majoritatea lucrarilor se efectueaza manual. Varietatea mare a soiurilor cultivate, ii permite oenologului Harald Schraffl sa-si exerseze talentul creand unele dintre vinurile ”must have” ale apelatiunii. In ciuda diversitatii impresionante, toate sunt facute cu o acurateta rara, care le plaseaza in randul vinurilor de clasa mondiala. Nu in ultimul rand, in 2011, vechea crama a fost inlocuita cu o constructie moderna, dar ancorata in traditia locului – o adevarata atractie turistica, la fel de remarcabila precum vinurile ei.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Pinot Bianco
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2022
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile