Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc

Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc
Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc

Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc

”Extraordinar de puternic și concentrat, cu o aciditate și o forță fenolică superbe. Cu toate acestea, este polisat, stratificat și dens. Corpolent, dar energic și focusat. Aciditate vibrantă. Persistă minute în șir. Citrice, piatră, paie, sare și calcar. Incredibil.”

595,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Domaine de Chevalier Blanc 2017

Producător: Domaine de Chevalier - Bordeaux, AOC Pessac-Léognan

Soi: 75% Sauvignon Blanc, 25% Sémillion

Culoare: galben pal  

Miros: intens, proaspăt și rafinat, cu parfum de piersici de vie, flori de salcâm și caprifoi, împletit cu note minerale și afumate

Gust: proaspăt, intens și bogat, dar cremos și de o delicatețe rară, în ciuda acidității susținute; foarte mineral, cu concentrație și energie splendide, corpolent fără a fi greu, sfârșit foarte frumos și lung

Recomandări gastronomice: icre, caviar, fructe de mare, scoici, pește, pui

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 10-12°C

Perioada optimă de consum: 2021-2033

Fermentat în butoaie de stejar. Maturat 18 luni în butoaie de stejar 35% noi.

98 Puncte James Suckling: ”Extraordinar de puternic și concentrat, cu o aciditate și o forță fenolică superbe. Cu toate acestea, este polisat, stratificat și dens. Corpolent, dar energic și focusat. Aciditate vibrantă. Persistă minute în șir. Citrice, piatră, paie, sare și calcar. Incredibil.”

96 Puncte Jeb Dunnuck

96 Puncte Wine Spectator

94 Puncte Parker

Ediția 2015 - 98 Puncte James Suckling: ”Nas impresionant, cu note pure de lămâie și lime însoțite de subtile tente reductive, de praf de pușcă. În gură, are putere și direcție, ca să nu mai vorbim de influența impresionantă a drojdiilor și de stejarul perfect integrat. Puternic, cu aciditate impresionantă, vibrantă și sfârșit lung. Beți-l tânăr sau la o vârstă considerabilă. Vă va impresiona în ambele situații.”

               - 95 Puncte Parker: ”Domaine de Chevalier 2015 este făcut din 75% Sauvignon Blanc și 25% Sémillion, fiind fermentat în butoaie 35% noi și maturat 18 luni pe drojdii, cu batonaj. Se deschide cu note foarte plăcute de tartă cu lămâie, grapefruit proaspăt și ananas, împletite cu o adiere de caprifoi. Pe palatin, are corp mediu și este foarte compact, cu o aciditate extraordinar de vioaie și sfârșit pe note de citrice.”

                - 18 Puncte Jancis Robinson: ”Nas afumat, pietros - în mod evident, ”serios”. Foarte deosebit. Foarte mineral. Foarte sec. Suculent. Un vin absolut model pentru stilul de vin alb din Bordeaux. Baricarea nu ridică nicio problemă. Expresie totală a viei.”

***

L’Esprit de Chevalier Blanc este primul vin al reputatului Domaine de Chevalier, considerat a fi cel mai bun producător de vin alb din Bordeaux. Vinul are parte de condiții foarte stricte de selecție: struguri recoltați la maturitatea optimă și, mai ales, selecționarea butoaielor. Vinul din fiecare butoi este testat de cinci specialiști și de oenologul domeniului, nu mai puțin celebrul Stéphane Derenoncourt. Până în 2016, la moartea sa, vinurile albe erau produse de un alt nume mare al vinului francez, Denis Dubourdieu, iar Derenoncourt răspundea de cele roșii. Dacă unul singur dintre specialiști nu este convins de calitatea vinului dintr-un butoi, acesta este scos din cursa pentru prima etichetă, urmând a fi gustat din nou pentru a se vedea dacă îndeplinește cerințele pentru cel de-al doilea vin. Dacă nu trece testul nici acum, el va intra în cel de-al treilea vin.

Domaine de Chevalier, ale cărui vinuri roșii și albe sunt clasificate, a luat naștere în secolul al XVIII-lea. Situat la marginea orașului Bordeaux, el a fost cumpărat în 1983, contra sumei de 23 milioane de franci, de familia Bernard, mari producători de alcool industrial și unii dintre cei mai importanți comercianți de vin din Bordeaux. De atunci, domeniul - unul dintre puținele care nu a adoptat denumirea mai nouă de ”Château”, tocmai pentru a-și dovedi vechimea - este condus de Olivier Bernard, care păstrează vii spiritul de armonie și strădania de a atinge perfecțiunea caracteristice acestor vinuri superbe. Chiar dacă este un om foarte ocupat - Președinte al Union des Grands Crus, oenolog al Domaine de la Solitude (proprietate a maicilor de la Congrégation de la Sainte-Famille de Bordeaux) și al Château de Martillac, co-proprietar al Château Guiraud (http://www.winepoint.ro/franta/125-g-de-guiraud-bordeaux-blanc-sec-2016.html) și, recent, proprietar al Clos des Lunes, el rămâne atașat de Domaine de Chevalier, unde locuiește și produce unele dintre cele mai bune vinuri roșii din Pessac-Léognan și unul dintre cele mai mari vinuri albe seci din lume.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 75% Sauvignon Blanc, 25% Sémillion
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile