Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc

Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc
Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc

Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc

Nas complex de mere uscate, mango verde, coaja de grapefruit, caprifoi uscat si migdale zdrobite. Corpolent, cu aciditate vioaie si textura fenolica densa. Vivace si stratificat, de o precizie fantastica. Foarte, foarte lung. Are nevoie de timp. Mai bun incepand din 2026.”

595,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Domaine de Chevalier Grand Cru Classé de Graves Pessac-Léognan Blanc 2018
Perioada optimă de consum: 2026 - 2038

Producător: Domaine de Chevalier -  AOC Pessac-Léognan

Soi: 75% Sauvignon Blanc, 25% Sémillion

Culoare: galben pal  

Miros: intens, proaspăt și rafinat, cu parfum de piersici de vie, flori de salcâm și caprifoi, împletit cu note minerale și afumate

Gust: proaspăt, intens și bogat, dar cremos și de o delicatețe rară, în ciuda acidității susținute; foarte mineral, cu concentrație și energie splendide, corpolent fără a fi greu, sfârșit foarte frumos și lung

Recomandări gastronomice: icre, caviar, fructe de mare, scoici, pește, pui

Temperatura de servire: 10-12°C

Fermentat în butoaie de stejar. Maturat 18 luni în butoaie de stejar 35% noi.
98 Puncte James Suckling: ”Nas complex de mere uscate, mango verde, coajă de grapefruit, caprifoi uscat și migdale zdrobite. Corpolent, cu aciditate vioaie și textură fenolică densă. Vivace și stratificat, de o precizie fantastică. Foarte, foarte lung. Are nevoie de timp. Mai bun începând din 2026.”
96 Puncte Jeb Dunnuck
96 Puncte Wine Spectator
95 Puncte Parker

Ediția 2017 - 98 Puncte James Suckling: ”Extraordinar de puternic și concentrat, cu o aciditate și o forță fenolică superbe. Cu toate acestea, este polisat, stratificat și dens. Corpolent, dar energic și focusat. Aciditate vibrantă. Persistă minute în șir. Citrice, piatră, paie, sare și calcar. Incredibil.”

                   - 96 Puncte Jeb Dunnuck

                   - 96 Puncte Wine Spectator

Ediția 2015 - 98 Puncte James Suckling: ”Nas impresionant, cu note pure de lămâie și lime însoțite de subtile tente reductive, de praf de pușcă. În gură, are putere și direcție, ca să nu mai vorbim de influența impresionantă a drojdiilor și de stejarul perfect integrat. Puternic, cu aciditate impresionantă, vibrantă și sfârșit lung. Beți-l tânăr sau la o vârstă considerabilă. Vă va impresiona în ambele situații.”

               - 95 Puncte Parker: ”Domaine de Chevalier 2015 este făcut din 75% Sauvignon Blanc și 25% Sémillion, fiind fermentat în butoaie 35% noi și maturat 18 luni pe drojdii, cu batonaj. Se deschide cu note foarte plăcute de tartă cu lămâie, grapefruit proaspăt și ananas, împletite cu o adiere de caprifoi. Pe palatin, are corp mediu și este foarte compact, cu o aciditate extraordinar de vioaie și sfârșit pe note de citrice.”

                - 18 Puncte Jancis Robinson: ”Nas afumat, pietros - în mod evident, ”serios”. Foarte deosebit. Foarte mineral. Foarte sec. Suculent. Un vin absolut model pentru stilul de vin alb din Bordeaux. Baricarea nu ridică nicio problemă. Expresie totală a viei.”

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 75% Sauvignon Blanc, 25% Sémillion
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Alb
  • Apelatie - AOC Pessac-Léognan

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile