Domaine de Chevalier L’Esprit de Chevalier Blanc

Domaine de Chevalier L’Esprit de Chevalier Blanc
Domaine de Chevalier L’Esprit de Chevalier Blanc

Domaine de Chevalier L’Esprit de Chevalier Blanc

De o extraordinară prospețime și foarte concentrat, vinul este elegant, vioi și exotic, cu aciditate proaspătă și mineralitatea discretă și elegantă tipică domeniului. Pe palatin, e rotund, chiar cărnos, pur și direct, cu o textură datorată batonajului intens. Arome din același registru ca cel olfactiv, cu frumoase note de grapefruit și cimișir. Sfârșit persistent, la fel de elegant și complex.   

185,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Domaine de Chevalier L’Esprit de Chevalier Blanc 2014

Producător: Domaine de Chevalier - Bordeaux, AOC Pessac-Léognan

Soi: 70% Sauvignon Blanc, 30% Sémillion

Culoare:  galben-auriu deschis 

Miros: proaspăt și complex, de fructe albe ușor baricate, fructe tropicale

Gust: dominat de prospețime și concentrat, vinul este elegant, vioi și exotic, cu aciditate proaspătă și mineralitatea discretă și elegantă tipică domeniului; pe palatin, e rotund, chiar cărnos, pur și direct, cu o textură datorată batonajului intens; arome din același registru ca cel olfactiv, plus frumoase note de grapefruit și cimișir; sfârșit persistent, la fel de elegant și complex   

Recomandări gastronomice: icre, caviar, fructe de mare, scoici, pește, pui

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 10-12°C

Număr de sticle produse: 10 000

Maturat 12 luni în butoaie de stejar noi și vechi.

L’Esprit de Chevalier Blanc este cel de-al doilea vin al reputatului Domaine de Chevalier, considerat a fi cel mai bun producător de vin alb din Bordeaux. L’Esprit de Chevalier beneficiază de aceleași condiții stricte de selecție ca și prima etichetă: struguri recoltați la maturitatea optimă și, mai ales, selecționarea butoaielor. Vinul din fiecare butoi este testat de cinci specialiști și de oenologul domeniului, nu mai puțin celebrul Stéphane Derenoncourt. Până în 2016, la moartea sa, vinurile albe erau produse de un alt nume mare al vinului francez, Denis Dubourdieu, iar Derenoncourt răspundea de cele roșii. Dacă unul singur dintre specialiști nu este convins de calitatea vinului dintr-un butoi, acesta este scos din cursa pentru prima etichetă, urmând a fi gustat din nou pentru a se vedea dacă îndeplinește cerințele pentru cel de-al doilea vin. Dacă nu trece testul nici acum, el va intra în cel de-al treilea vin.

Domaine de Chevalier, ale cărui vinuri roșii și albe sunt clasificate, a luat naștere în secolul al XVIII-lea. Situat la marginea orașului Bordeaux, el a fost cumpărat în 1983, contra sumei de 23 milioane de franci, de familia Bernard, mari producători de alcool industrial și unii dintre cei mai importanți comercianți de vin din Bordeaux. De atunci, domeniul - unul dintre puținele care nu a adoptat denumirea mai nouă de ”Château”, tocmai pentru a-și dovedi vechimea - este condus de Olivier Bernard, care păstrează vii spiritul de armonie și strădania de a atinge perfecțiunea caracteristice acestor vinuri superbe. Chiar dacă este un om foarte ocupat - Președinte al Union des Grands Crus, oenolog al Domaine de la Solitude (proprietate a maicilor de la Congrégation de la Sainte-Famille de Bordeaux) și al Château de Martillac, co-proprietar al Château Guiraud (http://www.winepoint.ro/franta/125-g-de-guiraud-bordeaux-blanc-sec-2016.html) și, recent, proprietar al Clos des Lunes, el rămâne atașat de Domaine de Chevalier, unde locuiește și produce unele dintre cele mai bune vinuri roșii din Pessac-Léognan și unul dintre cele mai mari vinuri albe seci din lume.

15,5 Puncte La Revue du Vin de France

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 70% Sauvignon Blanc, 30% Sémillion
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2014
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile