Nals Margreid Sauvignon Blanc "Mantele"

Nals Margreid Sauvignon Blanc "Mantele"
Nals Margreid Sauvignon Blanc "Mantele"

Nals Margreid Sauvignon Blanc "Mantele"

”Un Sauvignon bogat și complex, cu arome de mere feliate, mango și ananas. De asemenea, ciuperci și flori. Corpolent și complex. Aluzii de stejar nou.”

105,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Nals Margreid Sauvignon Blanc "Mantele" 2018

Producător: Nals Margreid - Alto Adige / Tirolul de Sud

Soi: Sauvignon Blanc

Culoare: galben-verzui deschis 

Miros: intens, de mere feliate, mango și ananas

Gust: exotic și complex, cu corp plin și arome abundente de fructe tropicale și mere feliate; sfârșit lung și aromat  

Recomandări gastronomice: minunat ca aperitiv și un companion foarte plăcut pentru aperitive, preparate din legume sau, când e la maturitate, cu sparanghel

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 10°C

Potențial de învechire: 10 ani

Maturat 8 luni în butoaie mari de stejar.

93 Puncte James Suckling: ”Un Sauvignon bogat și complex, cu arome de mere feliate, mango și ananas. De asemenea, ciuperci și flori. Corpolent și complex. Aluzii de stejar nou.”

Ediția 2017 - 94 Puncte James Suckling: ”Nasul are note distincte de grapefruit roz, papaya uscată, piper alb, rozmarin și cimbru, nucșoară și iasomie. Corpolent, cu o abundență de fructe tropicale cărnoase și fructe cu sâmbure, dar și cu subtonuri saline și cu un filon sesizabil de aciditate care ajută la crearea sfârșitului lung, mineral.”

Ediția 2016 - 93 Puncte James Suckling: ”Un Sauvignon făcut într-un stil exotic, cu o bogăție de arome de piersici trecute de maturitate și pământ un pic ud. Corp mediu, o abundență de fruct și sfârșit lung și aromat.”

Ediția 2015 - 92 Puncte Suckling: ”O abundență de arome de măr feliat, lămâie și lemon grass. Corp plin, textură ușor uleioasă și cremoasă. Sfârșit proaspăt. Aciditate splendidă.” 

                 - 92 Puncte Luca Maroni
 
Ediția 2014 - 92 Puncte James Suckling

***

Podgoria Nals Margreid s-a instalat de multă vreme în Olimpul producătorilor din Alto Adige. Vinurile lor sunt tot mai reprezentative pentru această regiune, mai definite și impecabile din punct de vedere stilistic. Ele sunt rezultatul selecționării radicale a strugurilor atât în vie cât și în cramă.

Înființată în 1985 prin fuziunea a două podgorii istorice, Nalles și Magrè-Niclara, Nals Margreid este astăzi o cooperativă care reunește 138 de viticultori și 150 de hectare de vie. Din respect pentru natură și consumatori, nu se folosesc pesticide sau alte produse chimice, iar majoritatea lucrărilor se efectuează manual. Varietatea mare a soiurilor cultivate, îi permite oenologului Harald Schraffl să-și exerseze talentul creând unele dintre vinurile ”must have” ale apelațiunii. În ciuda diversității impresionante, toate sunt făcute cu o acurateță rară, care le plasează în rândul vinurilor de clasă mondială.

Nu în ultimul rând, în 2011, vechea cramă a fost înlocuită cu o construcție modernă, dar ancorată în tradiția locului – o adevărată atracție turistică, la fel de remarcabilă precum vinurile ei.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile