Château Pape Clément Pessac-Léognan Cru Classé de Graves Blanc 2018

Château Pape Clément Pessac-Léognan Cru Classé de Graves Blanc 2018
Château Pape Clément AOC Pessac-Léognan Cru Classé de Graves Blanc 2015

Château Pape Clément Pessac-Léognan Cru Classé de Graves Blanc 2018

”Un tăvălug de fruct dens și intensitate fenolică, dar rămâne agil și viu, cu caracter de mere coapte și frișcă, textură și structură fantastice. Un vin alb mare, cu o greutate demnă de un vin roșu.”  Unul dintre cele mai bune vinuri albe din Bordeaux! 

845,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Château Pape Clément Pessac-Léognan Cru Classé de Graves Blanc 2018

Producător: Château Pape Clément - Graves/Pessac-Léognan

Proprietar: Bernard Magrez

Oenolog: Michel Rolland

Soi:  57% Sauvignon Blanc, 39% Sémillon, 4% Muscadelle - struguri culeși manual și nedezciorchinați

Culoare: galben-auriu profund, cu tente verzi-aurii

Miros: foarte parfumat, expresiv și intens, cu note de citrice, măr, flori, caprifoi, salcâm și adieri de vanilie, condimente și toast

Gust: proaspăt, intens, direct, rotund și corpolent, cu concentrație și lungime excepționale pe palatin, caracter floral și picant, tanini rotunzi și sfârșit mineral

Recomandări gastronomice: pește (limbă de mare, saint-pierre, somon, păstrăv), carne albă, carne roșie friptă sau prăjită, jamón ibérico, brânzeturi rafinate și cu arome puternice (Comté)

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 8-10°C

Perioada optimă de consum: 2021-2030

Unul dintre cele mai bune vinuri albe din Bordeaux! Fermentat în butoaie de stejar franțuzesc. Maturat pe drojdii. 15% din vin este maturat în tancuri de beton în formă de ou. Maturat 18 luni în butoaie de stejar.

98-99 Puncte James Suckling: ”Un tăvălug de fruct dens și intensitate fenolică, dar rămâne agil și viu, cu caracter de mere coapte și frișcă, textură și structură fantastice. Un vin alb mare, cu o greutate demnă de un vin roșu.”

96 Puncte Wine Spectator
96 Puncte Jeb Dunnuck
94-96 Puncte Parker
 
Ediția 2017 - 97 Puncte Jeb Dunnuck
                 - 96 Puncte James Suckling

***

Château Pape Clément, un domeniu de 32,5 ha, este un adevărat simbol al Bordeaux-ului, fiind cel mai vechi domeniu viticol al regiunii - recolta cu nr 700 a fost culeasă în 2006! Din 1959, el este clasificat Cru Classé atât pentru vinurile roșii cât și pentru cele albe.

Domeniul își datorează numele celui mai ilustru proprietar al său: Bertrand de Goth, născut în 1264 și devenit, la 31 de ani, Episcop de Comminges, pentru ca în 1299 să devină Arhiepiscop al Bordeaux-ului. După moartea Papei Benedict XI, Bertrand de Goth a devenit Papa Clément V. În 1309, susținut fiind de regele Filip IV, el a mutat curtea papală la Avignon, rupându-se de Roma. Obligațiile papale nemaipermițându-i să se ocupe de via sa din Pessac, La Mothe, o dăruiește Arhiepiscopului de Bordeaux. De aici încolo, ea va purta numele ilustrului pontif.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, după Revoluție, proprietatea papală a fost naționalizată și vândută ca ”bun național”. A urmat o serie de proprietari, printre care poetul și viticultorul Paul Montaigne. Devenit proprietar în 1939, el a replantat viile și l-a angajat pe celebrul oenolog Emile Peynaud pentru a face vinurile. Rezultatele s-au văzut de abia după 10 ani, când Château Pape Clément avea să promoveze în trioul fruntaș din Pessac, alături de Haut-Brion și La Mission. 

Intrat în proprietatea lui Bernard Magrez, ”omul cu 40 de Château-uri”, în 1986, Pape Clément a devenit sinonim nu doar cu excelența în vin, ci și cu un stil de viață autentic și luxuriant.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 57% Sauvignon Blanc, 39% Sémillon, 4% Muscadelle
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile