Domaine Lucien Crochet Sancerre Cuvée Prestige

Domaine Lucien Crochet Sancerre Cuvée Prestige
Domaine Lucien Crochet Sancerre Cuvée Prestige

Domaine Lucien Crochet Sancerre Cuvée Prestige

Vinul de top al domeniului! ”Faptul că a fermentat o treime în butoaie mari și două treimi în tanc îi conferă bogăție pe palatinul somptuos, cu textură mătăsoasă și colțuri rotunjite. El etalează o mare puritate a fructului, iar aromele sunt categoric de Sauvignon, cu aluzii verzi, dar și de nectarină și caracter de nucă dat de drojdii, care persistă îndelung.”

245,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Lucien Crochet Sancerre "Cuvée Prestige" 2017

Perioada optimă de consum: 2019-2026

Producător: Lucien Crochet - Valea Loarei, Sancerre  

Soi: Sauvignon Blanc - struguri culeși manua și nedezciorchinați, proveniți din vii de 60 de ani

Culoare: galben pal cu reflexii aurii    

Miros: parfum puternic și savuros, de struguri foarte copți, piersică și pere

Gust: un vin gastronomic extraordinar, proaspăt, corpolent, dar fin, cu zahărul și aciditatea foarte frumos echilibrate și final pe note de piper

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește alb, homar, langustine, supe delicate, brânză de capră

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 9-10°C

Fermentat 30 de zile în tancuri de inox cu temperatură contralată (70%) și în butoaie de stejar noi (30%).  Îmbuteliat după 12 luni de maturare.

Vinul este făcut din strugurii de pe două plaiuri învecinate, cu vițe vechi. Faptul că a fermentat o treime în butoaie mari și două treimi în tanc îi conferă bogăție pe palatinul somptuos, cu textură mătăsoasă și colțuri rotunjite. El etalează o mare puritate a fructului, iar aromele sunt categoric de Sauvignon, cu aluzii verzi, dar și de nectarină și caracter de nucă dat de drojdii (a petrecut nouă luni pe drojdii) care persistă îndelung.

***

”Lucien Crochet a fost multă vreme referința calitativă pentru vinurile din Sancerre, ceea ce explică prezența puternică a vinurilor domeniului în meniurile de vin ale marilor restaurante din Franța. Nivelul domeniului s-a menținut la fel de sus și după ce Lucien i-a predat ștacheta fiului său Gilles. Dealurile din Chêne Marchand de pe teritoriul comunei Bué, unde familia Crochet are o parcelă minunată, de cinci hectare, dau niște Sancerre-uri albe de o finețe extraordinară (așteptați doi ani), în timp ce La Croix du Roy conferă Pinot Noir-ului un gust de o noblețe unică în Sancerre.”, La Revue du Vin de France

Viile de la Lucien Crochet ocupă 35 ha, dintre care 26 sunt plantate cu Sauvignon Blanc, iar 9 cu Pinot Noir, pentru vinurile roșii și rosé. Majoritatea viilor sunt în comuna Bué, cu câteva loturi situate în Sancerre, Crézancy și Vinon. Aflându-se la 230-280 m altitudine, ele permit ca strugurii să fie culeși la maturitate optimă.

Domeniul Crochet se află în proprietatea familiei de câteva generații. Ambii bunici ai lui Gilles Crochet au fost producători de vin. Dintre ei, Lucien Picard a fost, la începutul anilor 1950, pionierul îmbutelierii vinurilor din Sancerre, pentru a le putea vinde la Paris. Tatăl lui Gilles, Lucien Crochet este cel care a unit proprietățile celor doi bunici și a ajuns să fie figura emblematică a Sancerre-ului. El a fost nu doar un foarte bun producător, ci și un negustor abil care a reușit să devină furnizorul celor mai bune restaurante din Paris. Ulterior, tot el a trecut și la export. Astăzi, tradiția este continuată cu succes de Gilles și de soția sa Laurence.

Din 1989, la Crochet se folosesc numai îngrășăminte organice.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2017
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile