Domaine Lucien Crochet Sancerre Les Calcaires

Domaine Lucien Crochet Sancerre Les Calcaires
Domaine Lucien Crochet Sancerre Les Calcaires

Domaine Lucien Crochet Sancerre Les Calcaires

Fruct vibrant atrăgător, proaspăt, fin și complex. Un vin minunat - foarte curat și precis.

170,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Lucien Crochet Sancerre Les Calcaires

Prioada optimă de consum: 2020 - 2035

Producător: Lucien Crochet - Valea Loarei, Sancerre  

Soi: Sauvignon Blanc - struguri culeși manual și nedezciorchinați, de pe mai multe loturi cu sol calcaros ale domeniului

Culoare: galben pal    

Miros: mineral, cu parfum de fructe albe coapte și caise

Gust: elegant și echilibrat, cu o aciditate și o mineralitate foarte plăcute și arome de flori de soc și caisă     

Recomandări gastronomice: ca aperitiv sau cu pește de apă dulce, ocheană, brânză de capră

Alcool: 14.5%

Temperatura de servire: 9-10°C

95 Puncte Decanter: ”Gilles și Laurence Crochet conduc acest domeniu-pionier din 1983. Afacerile celor doi bunici ai lui Gilles, Lucien Picard și André Crochet, au fost unite în anii 1950, devenind unul dintre primii producători care și-au vândut vinurile restaurantelor din Paris. Înainte de a prelua conducerea domeniului, Gilles a petrecut șase ani făcând vin în Burgundia, pentru a-și îmbogăți cunoștințele. Les Calcaires provine din câteva plaiuri de pe cele 35 ha de vie situate între 240 și 280 m deasupra nivelului mării, cu sol calcaros. Din 1989, aici se folosesc numai îngrășăminte organice.

JB: Fruct vibrant atrăgător, proaspăt, fin și complex. Un vin minunat - foarte curat și precis.

RG: Un Sauvignon ușor reductiv care se extinde în centrul palatinului, dar are un sfârșit liniar, ușor șerbetizat.

CK: O energie și o paletă aromatică extraordinare, foarte focusat și echilibrat, cu aciditate foarte precisă. Un vin tânăr, pregătit pentru a petrece timp în pivniță.

***

”Lucien Crochet a fost multă vreme referința calitativă pentru vinurile din Sancerre, ceea ce explică prezența puternică a vinurilor domeniului în meniurile de vin ale marilor restaurante din Franța. Nivelul domeniului s-a menținut la fel de sus și după ce Lucien i-a predat ștacheta fiului său Gilles. Dealurile din Chêne Marchand de pe teritoriul comunei Bué, unde familia Crochet are o parcelă minunată, de cinci hectare, dau niște Sancerre-uri albe de o finețe extraordinară (așteptați doi ani), în timp ce La Croix du Roy conferă Pinot Noir-ului un gust de o noblețe unică în Sancerre.”, La Revue du Vin de France

Viile de la Lucien Crochet ocupă 35 ha, dintre care 26 sunt plantate cu Sauvignon Blanc, iar 9 cu Pinot Noir, pentru vinurile roșii și rosé. Majoritatea viilor sunt în comuna Bué, cu câteva loturi situate în Sancerre, Crézancy și Vinon. Aflându-se la 230-280 m altitudine, ele permit ca strugurii să fie culeși la maturitate optimă.

Domeniul Crochet se află în proprietatea familiei de câteva generații. Ambii bunici ai lui Gilles Crochet au fost producători de vin. Dintre ei, Lucien Picard a fost, la începutul anilor 1950, pionierul îmbutelierii vinurilor din Sancerre, pentru a le putea vinde la Paris. Tatăl lui Gilles, Lucien Crochet este cel care a unit proprietățile celor doi bunici și a ajuns să fie figura emblematică a Sancerre-ului. El a fost nu doar un foarte bun producător, ci și un negustor abil care a reușit să devină furnizorul celor mai bune restaurante din Paris. Ulterior, tot el a trecut și la export. Astăzi, tradiția este continuată cu succes de Gilles și de soția sa Laurence.
Din 1989, la Crochet se folosesc numai îngrășăminte organice.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile