Crama Jelna Dealu Negru By Muscat Ottonel / Sauvignon Blanc Late Harvest

Crama Jelna Dealu Negru By Muscat Ottonel / Sauvignon Blanc Late Harvest
Crama Jelna Dealu Negru By Muscat Ottonel / Sauvignon Blanc Late Harvest

Crama Jelna Dealu Negru By Muscat Ottonel / Sauvignon Blanc Late Harvest

Culoarea stralucitoare verzuie cu nuante de galben pai. Desertul nostru, se deschide in note dulci de flori de soc, miere de salcam, fagure, ceai verde si fructul pasiunii. Cu toate ca are un zahar rezidual de 104 g/l, fiind ajutat de aciditatea sa vibranta, servit la 6 grade C, etaleaza un echilibru nespecific pentru un vin de desert, nefiind deloc greoi, dispune de o prospetime, baubilitate fermecatoare.

65,25 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima decada a lunii Noiembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde au fost presati usor cu o presiune de pana la 0.3 bari. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat in 2 faze, secvential, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatura de 12 grade C, apoi s-a incoculat cu saccharomices Cerevisiae, ridicand temperatura la 14-16 grade C. aceasta ultima faza, adica faza a 2-a a fermentatiei a durat undeva la 4-5 zile, pana la atingerea unui zahar rezidual de 72g/l. Momentan cand mustul in fermentatie, a fost tratat printr-un puternic soc termic, reducand temperatura de la 14 grade C, la 2 grade C, pentru a stopa activitatea drojdiilor.

Editie limitata: 2400 sticle.

Temperatura de servire: 6 °C.

Asocieri culinarefoie gras, produse de patiserie si desert sau alaturi de mancarurile asiatice cu sosuri dulci.

Caracteristici

  • Clasificare - Dulce
  • Soi - Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.375l
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Alb

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile