Lista produselor producătorului Crama Carastelec

Crama – construită în 2011/2012 - este o construcţie semiînfundată, pentru a asigura temperatura de 14-15 grade Celsius şi foloseşte tehnologie de climatizare modernă, cu pompe geotermale. Aria utilă desfăşurată a cramei este de 1433 mp.Echiparea cramei cu utilaje ultramoderne a fost efectuată în anul 2013, cu rezervoare de fermentare din oţel cu sistem de răcire, linie automată de îmbuteliere vin efervescent şi vin liniştit. Rezervoarele au o capacitate totală de 2300 hl, din care două rezervoare sunt speciale de presiune pentru producerea vinurilor petiante, iar 4 rezervoare pentru vin roşu. Pentru vinurile maturate folosim butoaie de stejar unguresc de 225 litri, tip barrique, respective de 500 litri.


Soiurile au fost alese luând în considerare terroir-ul şi misiunea cramei de a produce prepondendent vinuri spumante. Astfel, am plantat soiurile folosite pentru șampanizare - trio-ul din Champagne - , Feteasca Regală dintre soiurile autohtone, şi Rieslingul de Rhin, care este una dintre varităţile care ajung la maturare mai târziu şi este sensibilă la Botrytis cinerea, numit „putregaiul nobil“,   aşadar avem posibilitatea să vinificăm și vin de desert. Plantarea soiurilor nobile de viță de vie a fost realizată în 2011 pe 22,4 hectare.


http://www.carastelecwinery.com/


 • CARASSIA BLANC DE BLANCS BRUT
  Disponibil
  Carassia Blanc De Blancs Brut Carastelec

  Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 20 de luni de maturare în sticlă.

  Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate....

  Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 20 de luni de maturare în sticlă.

 • Carassia Clasic Extra Brut Carastelec
  Disponibil
  Carassia Clasic Extra Brut Carastelec

  Culoarea galben deschisa straluceste elegant prin perlajul fin si persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vara, piersici, mere, pere verzi se imbina cu notele de ierburi fine si cele de autoliza, coaja de paine, maia. Corpolenta Pinot Noir-ului si cremozitatea si finetea Chardonnay-ului se completeaza perfect in acest cupaj traditional.

  Culoarea galben deschisa straluceste elegant prin perlajul fin si persistent al...

  Culoarea galben deschisa straluceste elegant prin perlajul fin si persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vara, piersici, mere, pere verzi se imbina cu notele de...

 • CARASSIA BRUT ROSÉ
  Disponibil
  Carassia Rose Brut Carastelec

  Culoare somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată în sticlă.

  Culoare somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază...

  Culoare somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește...

  Preț redus! 66,50 lei
  Adaugă în coș Vizualizaţi
 • Friza Alb Carastelec
  Disponibil
  Friza Alb Carastelec

  Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutuisunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de fructe exotice, aciditatea distinsă şipostgustul mediu de migdale se potriveşte cu trăsătura demiseacă a vinului petiant.

  Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutuisunt specifice soiului de...

  Mirosul profund de salcâm şi flori de câmp, pere şi gutuisunt specifice soiului de Fetească Regală iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării...

 • Friza Rose Carastelec
  Disponibil
  Friza Rose Carastelec

  Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpsunile, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul demisec al vinului petiant.

  Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot...

  Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de...

 • Vinca Sophia Chardonnay Carastelec - Vin alb sec
  Disponibil
  Vinca Sophia Chardonnay Carastelec

  Este un vin de un auriu deschis, încoronat de buchetul plin de citrice, mere, pere, flori de câmp şi arome de butoaie de stejar. Savoarea de lămâie, mere galbene şi pere combinate graţios cu note de pâine prăjită şi vanilie a acestui vin echilibrat povestește despre maturarea în butoaie de stejar.

  Este un vin de un auriu deschis, încoronat de buchetul plin de citrice, mere, pere,...

  Este un vin de un auriu deschis, încoronat de buchetul plin de citrice, mere, pere, flori de câmp şi arome de butoaie de stejar. Savoarea de lămâie, mere galbene şi pere...

 • Vinca Benedict Pinot Noir Carastelec - vin rosu sec
  Disponibil
  Vinca Benedict Pinot Noir Carastelec

  Vinul de o culoare fină rubinie are arome olfactive intense de fructe roșii, cireșe coapte, zmeură, mure, cu o ușoră tentă de vanilie, tutun și nuante afumate, prăjite. Corpul elegant și taninurile suple, dar coapte, armonizează perfect cu aciditatea vinului. Aromele de fructe roșii, împreună cu gusturile complexe pământoase specifice Pinot Noirului, se termină cu un postgust persistent plin de condimente. Vinul are un potențial bun de învechire.

  Vinul de o culoare fină rubinie are arome olfactive intense de fructe roșii, cireșe...

  Vinul de o culoare fină rubinie are arome olfactive intense de fructe roșii, cireșe coapte, zmeură, mure, cu o ușoră tentă de vanilie, tutun și nuante afumate, prăjite. Corpul...

 • Vinca Theresia Carastelec
  Disponibil
  Vinca Theresia Rhein Riesling Carastelec

  Culoarea galbena de lamaie se regaseste in mirosul captivant de lime, ghimbir si flori de caprifoi. Armonia gustului de pere crocante, piersici albe si miere, impreuna cu notele de citrice si ierboase, ne ofera o combinatie imbietoare de arome complexe, sustinute de aciditatea bine integrata a vinului. Postgustul elegant de ulei de citrice si arome minerale, ne oferaun vin racoritor, complex si versatil.

  Culoarea galbena de lamaie se regaseste in mirosul captivant de lime, ghimbir si flori...

  Culoarea galbena de lamaie se regaseste in mirosul captivant de lime, ghimbir si flori de caprifoi. Armonia gustului de pere crocante, piersici albe si miere, impreuna cu notele...

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile