Friza Rose Carastelec

Friza Rose Carastelec
Friza Rose Carastelec

Friza Rose Carastelec

Culoarea somonie și mirosul profund de zmeură și căpșuni sunt specifice soiului Pinot Noir, iar apariţia bulelor mici, catifelate şi persistente amplifică senzaţia stării de prospeţime şi naturaleţe. Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpșuni, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul vinului petiant.

33,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Friza Rose

Vinul petiant (petillant in franceza, frizzante la italieni, perlwein la nemti) este un vin cu o efervescenta scazuta si cu o perlatie usoara. Efervescenta sa este sub nivelul altor spumante, dar suficienta pentru a scoate in evidenta fructuozitatea si prospetimea vinului. Aceste vinuri se pot consuma in orice perioada a anului, sunt racoritoare, se consuma tinere, frapate si sunt ideale cu fructe de mare sau cu deserturi.

Vinul petiant se obtine printr-o singura fermentatie (vinurile spumante vinificate prin metoda traditionala Champagne sau metoda Charmat supun vinul la 2 etape de fermentare); fermentatia este oprita inainte ca ea sa se termine iar efervescenta vinului rezulta prin saturarea bioxidului de carbon 100% endogen, deci nu se adauga CO2. Vinul efervescent este produs si maturat in rezervoare sub presiune. El se imbuteliaza mai departe tot sub presiune. Astfel se pot obtine vinuri cu o perlatie usoara (intre 1 - 2,5 bar presiune) foarte aromate si proaspete, cu un rest de zahar placut si continut redus de alcool.

Temperatura de servire: 6-8 °C

Asocieri culinare : Preparate din pește și fructe de mare, sushi, salate, brânză proaspătă.

Categorie: Vin rose

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Pinot Noir
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2020
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 11,5%
  • Culoare - Rose

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile