Passarowitz 1718 Crama Oprisor

Passarowitz 1718 Crama Oprisor
Passarowitz 1718- vin rosu sec

Passarowitz 1718 Crama Oprisor

Un vin echilibrat, puternic, cu o culoare extraordinara, in care aroma de lemn se integreaza foarte bine aromei strugurilor din cinci soiuri. Simtim foarte bine cirese negre supracoapte, coacaze negre, afine, visine, dar si ciocolata neagra, de boabele de cacao si vanilie, tipice lemnului in care s-a maturat. Gustul e corpolent, robust,extractiv, cu o aciditate ce il face usor vioi, cu promisiuni excelente pentru viitorul vinului invechit in sticla, si o catifelare invaluitoare in final.

Numar sticle imbuteliate 1718

Promotie Promotie!

209,00 lei

-9%

190,19 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Passarowitz 1718 Crama Oprisor

Strugurii recoltati provin din parcelele situate pe Dealul Cioaca (Cabernet Sauvignon,Merlot, Shiraz si Dornfelder) si din parcela de Pinot Noir situata pe Dealul Marsavu.Sezon cu clima temperat continentala cu influenta Dunarii si a lantului Balcanic.Relief colinar avand pante cu expozitii diferite. Solurile: brun-roscat de padure(Dealul Marsavu) si psamosol pe Dealul Cioaca. Fructul ajuns la maturitate deplina,copt pana la concentratii 224 - 248 grz/L, cu productii recoltate situate intre 5150kg/ha (1,13 Kg/planta) si 8650 kg/ha (1,90kg/planta) . Recoltarea a fost efectuataselectiv, 100% manual in perioada 03 Septembrie -18 Octombrie 2018.

Vinificatie

Strugurii ajunsi la maturitate din fiecare soi component al cupajului au fost recoltati in lazi/boxpaleti de 350kg. Desciorchinarea/zdrobirea a fost urmata, la fiecare soi, de etapa maceratiei la rece timp de 72 ore. Apoi mustuiala s-a incalzit la temperatura de 18ºC pentru declasarea fermentatiei, iar acest proces de macerare-fermentare,impreuna cu miscari ale vinului prin recirculare si "spargere a caciulii" s-a efectuat pe o perioada intre 21 zile la temperatura de 23-25ºC. Odata finalizata fermentatia alcoolica, a urmat presarea la max 1,4 Bari, si etapa de fermentatie malolactica la temperatura de 19-20ºC. Dupa pritoc, vinurile componente ale cupajului s-au transferat in barique-uri pentru maturare, microoxigenare si autoliza,pe o perioada de 15 luni. Cupajul intre cele 5 soiuri, Shiraz,Merlot,Cabernet Sauvignon,Pinot Noir,Dornfelder, a fost ultimul proces inainte de imbuteliere.

Passarowitz 1718

La 21 iulie 1718, în urma tratatului de la Passarowitz, Oltenia intra sub administrarea Imperiului Habsburgic. Nu se inventase încă nici un fel de concept de “ciocnire a civilizaţiilor”, dar rigoarea germanică, proverbialul chiul plin de umor al oltenilor şi moleşeala de bien-vivre a otomanilor au reprezentat factori de coliziune aproape palpabili. Drept urmare, după 20 de ani, Imperiul se restrângea, după tentative nereuşite de recensământ, un oarece succes în cartografiere şi după “însemnarea” pământului cu primele clădiri – mânăstiri şi conace – menite să dureze peste vremuri. Astăzi, spiritul locului, cel care i-a făcut pe germani să abandoneze proiectul, are încă sclipiri de rigoare şi precizie. Când eşti sigur că întreg satul îşi face siesta şi ştii cu certitudine că lucrarea de azi nu mai poate fi terminată, un zvâc divin pune lucrurile în mişcare cu o viteză nemaivăzută. Iar încheierea – la timp! – a lucrării se face cu gluma şi cântecul care circumscriu cel mai bine spiritul locului. Urmează, evident, siesta…

Viticultor: Flavius Bandea

Oenolog: Veronica Gheorghiu,Liviu Grigorica

ASOCIERE CULINARA: mancaruri usor picante,vita in sange,branza maturate.

Include cutie lemn!

Temperatura de servire: 18-19OC


Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon 34%, Shiraz 29%, Merlot 17%, Pinot Noir 11%, Dornfelder 9%
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 1,5 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - IG Dealurile Olteniei

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile