Crama Jelna Navicella By Jelna Orange

Crama Jelna Navicella By Jelna Orange
Crama Jelna Navicella By Jelna Orange

Crama Jelna Navicella By Jelna Orange

Culoare: Galben inchis
Olfactiv: Vinul isi etaleaza exuberant straturile aromatice: In prima cupola revarsa arome de ananas si lychee. In cea de-a doua cupola apar aromele de soc si flori albe montane. In cea de-a treia cupola intalnim note de vanilie, panificatie si o usoara tenta de ciocolata.
Gustativ: Avem o structura implinita, puternica, transpusa vertical intr-un extract ridicat, bazat pe aciditate. Batonnage-ul si baricarea timp de 14 luni i-a stabilit o fundaie pe care aromele s-au asezat in straturi si s-au stabilizat foarte bine la nivel molecular. Ca si atare olfactivul si gustativul se pierde unul in altul.Olfactivul ne sugereaza gustul iar gustul implineste percepia aromatica, printr-un incipient efect sinestezic.

120,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Navicella Orange

Recolta: Strugurii au fost culesi manual si adunai in ladie de capacitate mica (10kg) in a 2-a decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fii adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Vinificatie: Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost dezciorchinai cu blandee. Apoi au fost sortai cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 120 de ore. Odata desavarsit aces pas, mustuiala a fost incalzita la 20 grade C si aerata usor pentru a activa fermentul salbatic, drojdiile indigene. Fermentatia a decurs cu fermentul spontan, timp de 21 zile. Timp in care nu s-a efectuat nici un remotange deschis sau inchis, iar pielita oxidata a fost scoasa afara din tanc zilnic, cu scopul de a nuavea oxidare in vinul finit. Dupa incheierea fermentatiei, vinul a stat postmacerat timp de 20 de zile la o temperatura de 10 grade Celsius.

Maturare: Vinul a fost maturat timp de 14luni in barrique-uri de stejartransilvanean natur, fara prajire, cu cel mai inalt indice de finete.In tot acest timp s-a efectuat cate un battonage la fiecare 14 zile.

Editie limitata: 4466 sticle

Winemaker: Darius PRIPON

Tezaurizare: >2030

Temperatura de servire: 14-16 °C.

Asocieri culinare: salata cu peste afumat, peste sarat, bucatarie asiatica cu curry, pastrama de berbec, deserturi cu piersici, caise, mango.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 60% Feteasca regala, 20% Feteasca alba, 20% Sauvignon blanc
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,1%
  • Culoare - Orange
  • Apelatie - DOC-CMD Lechinta-Jelna

5 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile