Bauer V.1.N. Viognier 2023

Bauer V.1.N. Viognier 2023
Bauer V.1.N. Viognier 2023
Bauer V.1.N. Viognier 2023 Bauer V.1.N. Viognier 2023

Bauer V.1.N. Viognier 2023

Viognier tinde adesea sa fie un pic "greoi", in special in combinatie cu utilizarea excesiva a lemnului nou, o aciditate mai degraba moale si un continut crescut de alcool. Noi avem insa o abordare diferita cu "V.1.N." -ul nostru. La nas, acesta prezinta buchetul tipic galben-fructat, cu note subtile de brioche si ierburi eterice. In palat, este crocant si tensionat, cu o aciditate precisa, solida si un final lung si proaspat.

Editie limitata: 4000 sticle.

80,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Ca la toate vinurile noastre, pentru "V.1.N." folosim numai struguri Viognier culesi manual. Acestia sunt presati usor, fara a fi desciorchinati, iar mustul este apoi clarificat intr-un rezervor racit din inox timp de 48 - 72 de ore (sedimentare). Dupa decantare, vinul este fermentat in cuve de 1500 de litri cu drojdii de pivnita si fara controlul temperaturii, pentru a obtine cea mai buna profunzime, complexitate si tipicitate varietala. Dupa fermentare, vinul ramane pe drojdii fine in rezervoare din inox timp de pana la 8 luni. In acest timp, efectuam, de asemenea, Batonnage regulat. Vinul este apoi usor filtrat si imbuteliat. 2023 a fost o recolta foarte buna pentru acest Viognier oltenesc cu un mare potential de dezvoltare (in primii 4 ani se recomanda aerarea).

Temperatura de servire: 10-12 °C.

Asocieri culinare: carnea de pasare de inalta calitate sau mancarurile bogate din peste.

Despre Crama Bauer:

Fondata in 2012, Crama Bauer este situata in Dragasani, Jud. Valcea, in inima Podgoriei Dragasani. Noua crama este conceputa pentru a permite vinificarea unor cantitati mici de struguri, din soiuri rare sau nedescoperite inca de iubitorii de vinuri, culese de pe parcele vechi, bine ingrijite. Oenologul Cramei, Oliver Bauer, de origine Germana, a venit pentru prima data in Romania in 2003, cand i s-a dat imensa sansa sa isi aduca contributia la renasterea traditiei cramei Stirbey. A avut astfel ocazia sa cunoasca, sa vinifice si sa inteleaga soiurile romanesti, precum Cramposie, Tamaioasa Romanesca, Novac, Negru de Dragasani.

Vazand potentialul deosebit al viticulturii romanesti, mai ales prin punerea in valoare a soiurilor cultivate de sute, chiar mii de ani in Romania, a decis sa isi inceapa si propria afacere, ca o extindere a activitatii.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Viognier
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2023
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Alb
  • Garantie SGR - 0.50 lei

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile