Crama Ferdi Lady Black Editie Limitata 2022

Crama Ferdi Lady Black Editie Limitata 2022
Crama Ferdi Lady Black Editie Limitata 2022

Crama Ferdi Lady Black Editie Limitata 2022

Un an bun, in care Feteasca Neagra a dezvoltat arome atat de complexe incat, buchetul de fructe de padure si cirese negre a fost incununat de o tenta subtila de ciocolata si condimente. Culoarea purpurie ne incanta ochiul, taninurile contribuind la aspectul catifelat al vinului, iar impreuna cu aciditatea echilibrata, acesta ne ofera o senzatie de degustare deosebita.

Productie: 1980 st.

Garantie SGR +0.50 lei

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

149,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Producator

Crama Ferdi – o pasiune care transcende mestesugul si se transforma in arta. Asa a luat nastere aceasta crama care, desi relativ tanara, are radacini adanci in dorinta de a maiestri vinul. Crama Ferdi reprezinta, in totalitate, viziunea si conceptul proprietarului si vinificatorului cramei, Fernando Mihailescu, cel care si-a asumat provocarea crearii vinurilor intr-un stil personal dar dupa metoda traditionala; ulterior alaturandu-i-se in acest demers indraznet si fiul sau, Paul Mihailescu.

In urma cu cativa ani ne faceam, timid, loc in zona Tohani. Prioritatea noastra a fost, intotdeauna, atingerea excelentei in productia de vinuri, stiind ca vinul de calitate isi are obarsia in vie. Ca urmare, dupa un atent proces de ingrijire a viei, incepem selectia pe fiecare butuc in parte iar, la final, recoltam manual in ladite, in vederea obtinerii unor struguri de prima clasa. Sistemul de vinificatie este unul de perspectiva indelungata, avand in vedere ca vinurile rosii sunt maturate, de la 1 la 2 ani, in barrique-uri de stejar.

Principiul nostru «less is more» se observa incepand cu interventia minima in procesul de vinifcatie, vinurile transmitand adevarata esenta a terroir-ului din care provin, si finalizand cu denumirile acestora, care au legatura cu memoria afectiva a fauritorului lor. Vinurile Cramei Ferdi se disting prin naturalete, consistenta, aciditate si eleganta. Utilizarea metodei traditionale de facut vinul are ca rezultat o gama de vinuri echilibrate si rafinate.

Maturat in baricuri de stejar: 14 luni

Temperatura de servire: 16-18 °C.

Asocieri culinare: se recomanda a fi asociat cu carne rosie, miel, branzeturi usor maturate, gratare din porc sau miel cu garniture usor condimentat.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2022
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,2%
  • Culoare - Rosu
  • Garantie SGR - 0.50 lei

Oferte speciale

Toate promoțiile