Muga Torre Muga

Muga Torre Muga
Muga Torre Muga

Muga Torre Muga

Culoare: rosu inchis, cu tente purpurii
Miros: fructe negre coapte, note picante de piper negru, adieri minerale de grafit si tonuri foarte proaspete de tufaris; nuante mentolate, de rozmarin si un pic de fum, de la maturarea in stejar de cea mai buna calitate
Gust: neted, cu tanini moi, elegant, cu o foarte buna aciditate care ii confera echilibru; notele picante ale stejarului se imbina perfect cu caracterul distinct de fructe negre de padure

380,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Fermentat si maturat sase luni in butoaie mari de stejar frantuzesc, dupa care e mutat in baricuri de stejar frantuzesc pentru alte 18 luni, inainte de a fi imbuteliat.

  • 96 Puncte James Suckling: ”Vinul este facut cu precizie de laser si are arome de pamant umed, mure si mahon. Foarte parfumat. Corp plin si, totusi, compact si focusat, cu tanini pe care se poate sprijini. Foarte elaborat si curat. Pur. Beti-l dupa 2020.”
  • 94 Puncte Parker: ”In 2012 si 2013 vinul nu a fost produs, asa ca, din 2011 sarim direct in 2014. Vinul combina prospetimea viilor de mare altitudine folosite la Prado Enea cu puterea celor din zone mai joase, folosite pentru gama Muga. A fermentat in cuve de lemn, iar timpul de maturare a fost mai scurt decat de obicei - doar 15 luni. Fiecare soi a fost maturat separat. Vinul este mai voluminos si are mai multe condimente datorate maturarii, iar nasul este deschis si expresiv. Corp mediu, cu tanini fini si o greutate mai mica pe mijlocul palatului decat alte editii. Au fost produse 20.000 de sticle. Imbuteliat in septembrie 2016.

Responsabilitatea pentru vinurile albe si roze ii revine acum lui Isaac Muga, in timp ce fratele lui Jorge face toate rosiile. Am gustat toate albele si rozeurile disponibile, ca sa vad ce se intampla. A aparut un nou roze de top, Flor de Muga, si continua sa lucreze la un nou vin alb, facut majoritar din Viura, Garnacha Blanca si Maturana Blanca, care va iesi, probabil, pe piata in 2018. A fost o degustare lunga si ralaxata, in care au adus si cateva editii mai vechi atunci cand am discutat despre asemanarile dintre diferiti ani, asa ca pot sa va dau cateva opinii despre evolutia unor vinuri mai vechi. O teama comuna in regiune (si intr-o mare parte a Spaniei) este legata de lipsa productiei din 2017. Cand am vorbit despre asta cu familia Muga, mi-au spus ca ei au pierdut cam 60% din struguri din cauza gerului din 2017. In ceea ce priveste vinurile rosii, Prado Enea 2010 s-ar prea putea sa fie una dintre cele mai reusite editii ale acestui vin clasic, cu potential mare de invechire. Odata cu editia 2015, revine in scena Aro, vinul facut majoritar din Graciano; nu mai fusese produs din 2010. Doua vinuri pe care sa le cumparati si sa le ascundeti in pivnita...”, Luis Gutierrez

Descrierea oenologului: ”Fermentatia incepe intotdeauna natural. Strugurii fermenteaza in cuve de lemn, cu drojdii indigene si fara temperatura controlata. Timpul de macerare variaza pana la doua, trei saptamani. Vinul petrece, in total, 24 de luni in stejar, dintre care 18 in butoaie frantuzesti noi. Dupa maturare, este limpezit usor cu albusuri proaspete.

Un vin cu o mare profunzime a culorii si margini purpurii care ii denota tineretea. O buna densitate glicerica care se scurge in jos pe peretii paharului ii evidentiaza volumul frumos.

In nas, avem arome de fructe negre coapte, note picante de piper negru, adieri minerale de grafit si tonuri foarte proaspete de tufaris care fac ca glanda pituitara sa se indragosteasca instantaneu de acest vin. Se simt, deasemenea, nuante mentolate, de rozmarin si un pic de fum, de la maturarea in stejar de cea mai buna calitate.

Pe palat, vinul e neted, cu tanini moi, elegant, cu o foarte buna aciditate care ii confera echilibru. Apar insinuari de lemn dulce, iar piperul este, din nou, prezent.

Un vin foarte lung, elegant, cu un caracter direct si care se bea usor.”

Editia 2011 - 95 Puncte Parker: ”Cei de la Muga sunt fericiti cu recolta din 2011. Torre Muga 2011 este un vin inchis la culoare, aproape opac, bogat si concentrat. (Contine Tempranillo-ul folosit in mod normal pentru Aro, care nu a fost produs pentru ca strugurii Graciano nu s-au ridicat la calitatea dorita.) Impetuos, cu arome de prune coapte, condimente, mina de creion, cerneala si stejar bine-integrat. Pe palat are corp plin, e rotund si luxuriant, cu o bogatie de tanini densi si concentrati care par foarte tineri. Daca va amintiti de Torre Muga de la inceputuri, acesta are mult mai putin stejar si e mai putin extractiv, dar e mult mai echilibrat. Ca de obicei, e un asamblaj de Tempranillo, Graciano, Mazuelo si alte soiuri dintr-o zona foarte rece din apropiere de raurile Oja-Tiron, ceea ce poate explica de ce vinul este atat de proaspat intr-un an atat de cald. In 2012 si 2013 nu se va produce Torre Muga, iar in 2014 s-ar putea sa se produca foarte putin. Asa ca, faceti provizii din 2011, pentru ca va tine si va evolua bine in sticla.”

Recomandari gastronomice: preparate aromate si satioase din carne rosie sau vanat, chorizo, paella, tocana cu pui si chorizo, carnati, branzeturi maturate
Temperatura de servire: 16-18°C
Perioada optima de consum: 2020-2030
Numar de sticle produse: 20.000

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 75% Tempranillo, 15% Mazuelo, 10% Graciano
  • Tara de origine - Spania
  • An de recolta - 2014
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile