TE WA Wines Cabernet Sauvignon/Merlot/Saperavi

TE WA Wines Cabernet Sauvignon/Merlot/Saperavi
TE WA Wines Cabernet Sauvignon/Merlot/Saperavi

TE WA Wines Cabernet Sauvignon/Merlot/Saperavi

Un vin cu trasaturi nobile chiar incepand cu aspectul sau. La doi ani de maturare in butoi francez si romanesc in raport 75:25, si-a pastrat culoarea de un rosu mai mult spre intens, decat spre mediu, cu nuante usor caramizii, dar care oricum subliniaza aspectul “viu” al acestei culori. Buchetul bogat, cu note de marmelada din mix de fructe si pomusoare rosii, vanilie, ciocolata si cafea, usor condimentat. Gustul plin, intens, “cald”, bine structurat, cu tanine matasoase si postgust lung, desavarsit. Lemnul perfect integrat, dar lasa in evidenta potentialul vinului si caracterul sau nobil.

Editie limitata: 2400 sticle.

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

110,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Podgoria si terroir-ul:

Podgoria se afla in partea sud-estica a Moldovei, in lunca Nistrului inferior, in preajma s. Talmaza, regiunea viti-vinicola cu indicatie geografica protejata Stefan-Voda. Predomina expozitiile de est si nord-est, cu relief predominant deluros. Distanta pana la Marea Neagra 70 km. Clima temperat-continentala este influentata de vecinatatea Marii Negre, ce se manifesta prin patrunderea maselor de aer calde si umede din zona mediteraneana. iarna este destul de rece, vara calda, dar relativ umeda, urmata de o toamna lunga si calda pana dupa mijlocul lui octombrie, fapt care favorizeaza coacerea corecta si calitativa a strgurilor. In perioada de maturare a strugurilor, temperatura medie pe durata zilei ajunge la 25 grade, cea nocturna 12 grade, moment care permite ca maturarea sa decurga lent, cu impact pozitiv asupra pastrarii aromelor si aciditatii. Temperatura medie anuala 10 – 11 grade, suma temperaturilor active 3100 – 3250 grade. Precipitatiile atmosferice constituie in medie 390 – 450 mm/an.

Date despre vinificatie:

Culesul: 100% recolta manuala selectiva, in ladite de 10 kg. Preracirea strugurilor pana la +4 °C.

Fermentarea: criomacerarea mustuielii 4 zile, fermentarea cu mix de levuri indigene si selective.

Maturarea: vin maturat 24 luni in butoi de stejar francez (60%), carpatic (25%) si american (15%) de turnarea a doua.

Imbuteliat: 23 decembrie 2020.

Temperatura de servire: 18 - 20 °C.

Asocieri culinare: se completeaza bine cu un platou de cascaval condimentat, dar e si perfect alaturi de carne de miel sau vitel, pregatita la gratar.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi
  • Tara de origine - Rep. Moldova
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - Stefan Voda

Oferte speciale

Toate promoțiile