Crama Jelna Dealu Negru By Jelna Pinot Noir Rose Wild Yeast

Crama Jelna Dealu Negru By Jelna Pinot Noir Rose Wild Yeast
Crama Jelna Dealu Negru By Jelna Pinot Noir Rose Wild Yeast
Crama Jelna Dealu Negru By Jelna Pinot Noir Rose Wild Yeast Crama Jelna Dealu Negru By Jelna Pinot Noir Rose Wild Yeast

Crama Jelna Dealu Negru By Jelna Pinot Noir Rose Wild Yeast

Culoarea somonului roz proaspat, cu nuante de petale de trandafir roz. Rose-ul nostru din gama dealu’ negru by Jelna, dezvolta arome elegante de coacaze negre, capsuni si grapefruit rosu. Etaleaza multa corpolenta, avand o aciditate moderata specifica soiului, fapt care il plaseaza in categoria Rose-urilor Gourmet. avand o complexitate deosebita, gustul isi continua calatoria si in post-gust lasand loc aromelor de coacaze, caramel si mure.

65,25 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde inainte de a fi presati, cu o presiune de pana la 0.3 bari, au fost lasati la maceratie peliculara timp de 3 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat in 2 faze, secvential, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatura de 12 grade C, apoi s-a incoculat cu saccharomices Cerevisiae, ridicand temperatura la 14-16 grade C. Aceasta ultima faza, adica faza a 2-a a fermentatiei a durat undeva la 4-5 zile, pana la epuizarea zaharurilor din must.

Temperatura de servire: 6 °C.

Asocieri culinaremezeluri uscate, carne alba, fructe de mare, branzeturi proaspete, usoare sau ca aperitiv.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Pinot Noir
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2021
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Rose

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile