Minima Moralia Onoare Domeniul Coroanei Segarcea

Minima Moralia Onoare Domeniul Coroanei Segarcea
DOMENIUL COROANEI Minima Moralia ONOARE

Minima Moralia Onoare Domeniul Coroanei Segarcea

Un cupaj “alchimic”, însă unul care ține cont de regulile eterne care creau, în vremurile trecute, ceea ce se numea “sortiment regional”. S-a născut astfel un vin al carui debut olfactiv este exploziv , cu  arome initiale de polen fin , flori uscate, soc, fân şi vanilie. 

115,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Minima Moralia Onoare Domeniul Coroanei Segarcea

După aerisire, aromele sunt dominate de miere, pulpă fructozitatea, este învelit de senzaţii extreme, pe de o parte de prospeţimea dată de o aciditate ridicată, pe de altă parte de arome de vin matur - unt şi vanilie, cuprinse într-un corp solid, rotund, cu senzaţii glicerice.

Domeniul dispune de 15 hectare de Fetească Albă, 35 hectare de Chardonnay, 27 hectare de Sauvignon Blanc și 13 hectare de Pinot Gris, plantate cu o densitate de 6.000 – 6.250 de plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol argilo-calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu.

Producția a fost în medie între 8-10 tone/ha. 

Metoda de vinificaţie Strugurii s-au cules manual. Pentru Fetească Albă, Sauvignon Blanc și Pinot Gris s-a făcut presare directă, iar pentru Chardonnay s-a ales macerarea peliculară timp de 12 ore. O parte din Chardonnay s-a maturat la butoaie de stejar francez, noi și de a doua trecere, timp de 6 luni. Pentru restul varietăților, maturarea s-a făcut la cisterne de inox, cu bâtonnage.

ASOCIERE CULINARA: vinul se potriveste foarte bine cu carnea alba la gratar, cu branzeturile proaspete, cu pestele si fructele de mare. conopida gratinata, cu parmezan.

Temperatura de servire: 11ºC - 13ºC

Categorie: Vin alb

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Fetească Albă, Chardonnay baricat și nebaricat, Sauvignon Blanc, Pinot Gris
  • Tara de origine - Romania
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile