Le Prelat de Pape Clement Blanc

Le Prelat de Pape Clement Blanc
Le Prélat de Pape Clément Blanc

Le Prelat de Pape Clement Blanc

Proaspat, fructat, rasat, emana o frumoasa mineralitate. De asemenea, note de mere si lamai proaspete, putina lamaie coapta, o tusa de kumquat si adieri discrete de flori de portocal. In gura, este complex, fructat si echilibrat cu o trama minerala si o prospetime foarte frumoase si arome de lamai coapte proaspete si piersici de vie proaspete, suculente.

175,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Le Prélat de Pape Clément Blanc 

Perioada optima de consum: 2022-2032

Producator: Chateau Pape Clément - Pessac-Léognan

Proprietar: Bernard Magrez

Oenolog: Michel Rolland

Soi: 71% Sémillon, 16% Sauvignon Blanc, 12% Sauvignon Gris, 1% Muscadelle - struguri culesi manual

Culoare: galben-auriu cu tente verzui

Miros: proaspat, fructat, rasat, emana o frumoasa mineralitate; note de mere si lamai proaspete, putina lamaie coapta, o tusa de kumquat si adieri discrete de flori de portocal.

Gust: complex, fructat si echilibrat cu o trama minerala si o prospetime foarte frumoase si arome de lamai coapte proaspete si piersici de vie proaspete, suculente

Editia 2018 - 92 Puncte James Suckling: ”Nas proaspat de coaja de lime, para verde, guava si piatra zdrobita. De asemenea, lamaie data cu ceara. Corp mediu spre plin, cu aciditate proaspata, puternica. Aromele stratificate conduc spre sfarsitul fenolic, cu note persistente de ceara de albine si lamaie. Beti-l sau pastrati-l.”

Producator
Chateau Pape Clément, un domeniu de 32,5 ha, este un adevarat simbol al Bordeaux-ului, fiind cel mai vechi domeniu viticol al regiunii - recolta cu nr 700 a fost culeasa in 2006! Din 1959, el este clasificat Cru Classé atat pentru vinurile rosii cat si pentru cele albe. Domeniul isi datoreaza numele celui mai ilustru proprietar al sau: Bertrand de Goth, nascut in 1264 si devenit, la 31 de ani, Episcop de Comminges, pentru ca in 1299 sa devina Arhiepiscop al Bordeaux-ului. Dupa moartea Papei Benedict XI, Bertrand de Goth a devenit Papa Clément V. In 1309, sustinut fiind de regele Filip IV, el a mutat curtea papala la Avignon, rupandu-se de Roma. Obligatiile papale nemaipermitandu-i sa se ocupe de via sa din Pessac, La Mothe, o daruieste Arhiepiscopului de Bordeaux. De aici incolo, ea va purta numele ilustrului pontif. La sfarsitul secolului al XVIII-lea, dupa Revolutie, proprietatea papala a fost nationalizata si vanduta ca ”bun national”. A urmat o serie de proprietari, printre care poetul si viticultorul Paul Montaigne. Devenit proprietar in 1939, el a replantat viile si l-a angajat pe celebrul oenolog Emile Peynaud pentru a face vinurile. Rezultatele s-au vazut de abia dupa 10 ani, cand Chateau Pape Clément avea sa promoveze in trioul fruntas din Pessac, alaturi de Haut-Brion si La Mission. Intrat in proprietatea lui Bernard Magrez, ”omul cu 40 de Chateau-uri”, in 1986, Pape Clément a devenit sinonim nu doar cu excelenta in vin, ci si cu un stil de viata autentic si luxuriant.

Temperatura de servire8-10 °C.

Asocieri culinare: foie gras, peste, fructe de mare, stridii, scoici, pui, branza de capra maturata.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 71% Sémillon, 16% Sauvignon Blanc, 12% Sauvignon Gris, 1% Muscadelle
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile