Catena Zapata Adrianna Vineyard White Bones Chardonnay

Catena Zapata Adrianna Vineyard White Bones Chardonnay
Catena Zapata Adrianna Vineyard White Bones Chardonnay 2019

Catena Zapata Adrianna Vineyard White Bones Chardonnay

Culoarea galben-auriu cu miros foarte parfumat, cu fagure de miere, pere coapte si un pic de mere uscate. Gust realmente exceptional, corpolent, cu intensitate si lungime incredibile; caracter intens de mere verzi si tone de flori; de asemenea, mango uscat; tusa de flor din butoi ii confera un caracter unic; sfarsitul persista minute intregi; aciditate interminabila, vibranta si textura minerala

520,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

99 Puncte James Suckling: ”Fagure de miere, pere coapte si un pic de mere uscate. Foarte parfumat. Corpolent, cu intensitate si lungime incredibile. Caracter intens de mere verzi si tone de flori. De asemenea, mango uscat. Tusa de flor din butoi ii confera un caracter unic. Sfarsitul persista minute intregi. Aciditate interminabila, vibranta. Textura minerala. Beti-l sau pastrati-l.”

98 Puncte Parker: ”Chardonnay White Bones 2019 este foarte mentolat si provine din extraordinara vie Adrianna din Gualtallary. Numele (Oase albe) se refera la solul viei compus din straturi de depozite calcaroase si oase animale fosilizate - ramasite ale unui rau care trecea prin regiune, aproape de Los Cerrillos del Jaboncillo; un sol vechi intr-o formatiune noua. 2019 a fost un an rece, iar vinul are numai 12,5% alcool si o aciditate notabila (8.1 g). Acest vin are intotdeauna o personalitate mai extrovertita decat mai austerul White Stones. Debordeaza de ierburi aromatice, cimbru, lavanda, lemongrass, trandafir de stanca, note balsamice, putin curry (vinul a fost maturat putin sub flor) si este vibrant pe palatin, cu aciditate efervescenta si vioaie. Sfarsit salin. Vibrant si proaspat, mai degraba in stilul unui Chablis. Realmente exceptional. Un vin foarte usor de recunoscut. In mai 2020 au fost imbuteliate 6.000 de sticle.”

Temperatura de servire10 - 12 °C.

Asocieri culinare: ca aperitiv sau cu fructe de mare, stridii, peste cu vin alb, carne alba, branza de capra.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Chardonnay
  • Tara de origine - Argentina
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12,6%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile