Vega Sicilia Macan Clasico

Vega Sicilia Macan Clasico
Vega Sicilia Macan Clasico

Vega Sicilia Macan Clasico

Culoare: roșu-purpuriu închis
Miros: elegant, cu parfum de fructe roșii și condimente dulci: scoțișoară, vanilie
Gust: proaspăt, intens și elegant, foarte plăcut și picant, serios și consistent, cu tanini dulci și sfârșit lung, savuros și vioi.

255,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Macán Clásico oferă cea mai pură expresie a Tempranillo-ului de Rioja - un vin proaspăt, dar serios, cu substanță și intensitate. Prospețimea, fructuozitatea și delicatețea sunt semnele lui distinctive. Fermentat în inox, cu o parte din fermentația malolactică făcută în stejar. Maturat 12 -14 luni în butoaie de stejar franțuzesc la prima și a doua folosire, în funcție de caracteristicile anului de recoltă, și peste 18 luni la sticlă.

Vinul poate fi băut acum, dar are un potențial de învechire de 10-15 ani, dacă este păstrat în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14 ºC și umiditate relativă de 60%.
94 Puncte Parker: ”Macán Clásico este cel de-al doilea vin al cramei. Făcut în stil bordelez, Macán Clásico 2018 vine dintr-un an mai rece, a fermentat în inox și a fost maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc 50% noi, 10% butoaie de stejar american și 40% butoaie folosite. Vinul este subtil, elegant, proaspăt și echilibrat. Tânăr și cremos, este un bebeluș care va dedveni mai frumos pe măsură ce devine mai suplu. Va fi una dintre cele mai bune ediții ale acestui vin. Rotund, cu textură frumoasă. S-ar putea să fie o variantă îmbunătățită a ediției 2016. A fost îmbuteliat în august 2020.”
94 Puncte James Suckling: ”Arome de mure și piatră zdrobită, cu puțin lemn dulce și violete introduc un vin cu corp mediu cu un nucleu consistent de fruct și sfârșit cu o fructuozitate atrăgătoare și tanini fini.”

Asociere culinara: tapas, mezeluri artizanale, pui, vânat mare, biftec tartar, fripturi

Temperatura de servire: 18°C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Tempranillo
  • Tara de origine - Spania
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile