Vega Sicilia Pintia

Vega Sicilia Pintia
Vega Sicilia Pintia

Vega Sicilia Pintia

96 Puncte James Suckling:”Nas proaspat, cu arome de mure si fructe albastre proaspete. De asemenea, fier, pietre ude, violete si o aluzie de menta. Corpolent, mineral si amplu pe palatin, cu o senzatie de piatra, fara a fi greu deloc. Un Pintia foarte elegant, nuantat si echilibrat de care va puteti bucura acum sau in urmatorii 10 ani. Un Pintia cu adevarat eclectic si deosebit de elegant. Beti-l sau pastrati-l.”

345,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Pintia 2018
Perioada optima de consum: 2023-2029
Producator: Tempos Vega Sicilia, Bodegas Pintia - DO Toro, Castilla y León
Proprietar: familia Alvarez
Oenolog: Gonzalo Iturriaga de Juan
Soi: Tinta de Toro - vite vechi de 33 ani, struguri culesi manual
Culoare: rosu inchis, cu tente purpurii
Miros: expresiv si elegant, cu parfum de mure, fructe albastre proaspete, fier, pietre ude, violete si o aluzie de menta
Gust: elegant, nuantat si echilibrat, corpolent, mineral si amplu
Recomandari gastronomice: vita, friptura de miel, vanat cu pene, tocanite
Temperatura de servire: 16°C
Fermentatie malolactica 60% in baricuri din stejar frantuzesc (80%) si american (20%). Maturat 12 luni in stejar frantuzesc (70%) si american (30%).
Vinul poate fi baut acum, dar are un potential de invechire de 10 ani, daca este pastrat in conditii corecte: temperatura constanta de 12-14 ºC si umiditate relativa de 60%.
96 Puncte James Suckling: ”Nas proaspat, cu arome de mure si fructe albastre proaspete. De asemenea, fier, pietre ude, violete si o aluzie de menta. Corpolent, mineral si amplu pe palatin, cu o senzatie de piatra, fara a fi greu deloc. Un Pintia foarte elegant, nuantat si echilibrat de care va puteti bucura acum sau in urmatorii 10 ani. Un Pintia cu adevarat eclectic si deosebit de elegant. Beti-l sau pastrati-l.”
95+ Puncte Parker
Editia 2017 - 95 Puncte James Suckling: ”O multime de condimente si fruct proaspat, suculent pentru un an atat de canicular. Un pic de subtonuri de coaja de portocala. Corpolent si stratificat, cu fruct si lungime frumoase. Realmente frumos facut. Inca doi sau trei ani si se vor mai inmuia taninii.”
- 94+ Puncte Parker: ”Toro (aproape ca) n-a trecut prin gerul din 2017 care a decimat Ribera del Duero, iar strugurii pentru Pintia 2017 au fost culesi devreme, intre 6-17 septembrie, pentru a le pastra prospetimea si aciditatea. De asemenea, extractia a fost mai blanda, a fost redus procentul de vin care a trecut prin fermentatie malolactica si s-a folosit mai putin stejar american la maturare, pentru a obtine un vin mai elegant. Cu toate acestea, vinul este matur, suculent, rotund si puternic la 15% alcool, fiind catifelat pe palatin, cu un pH de 3,9 si 4,5 grame de aciditate. A fost maturat 12 luni in butoaie noi si vechi. Este proaspat si armonios, dar nu la fel de proaspat ca atipicul 2016. Isi mentine echilibrul si are tanini abundenti dar fini. Vinurile ca acesta te rasplatesc pentru timpul petrecut in sticla si, chiar daca este deja baubil, Pintia 2017 va fi mai bun in timp. Un triumf asupra conditiilor adverse ale anului de recolta. Au fost produse 204.240 sticle, 6.720 magnum-uri si cateva formate mai mari. Imbuteliat in mai 2019.”

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Tinta de Toro (Tempranillo)
  • Tara de origine - Spania
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile