Smerenie 2019 Crama Oprisor

Smerenie 2019 Crama Oprisor
Smerenie 2017 Crama Oprisor

Smerenie 2019 Crama Oprisor

Vin intens colorat in rosu-violaceu, echilibrat, corpolent si catifelat. Aromatic, dezvolta usoare tente de fum de tamaie impletite armonios cu note de visine supracoapte. Un vin fin, invaluitor, excelent pentru consumul imediat, dar si cu reale capacitati de invechire in sticla. Un vin august, cu un caracter gustativ foarte prietenos, ale carui arome, rar intalnite intr-un vin romanesc, invita la meditatie

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

250,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Strugurii recoltati provin din parcelele situate pe Dealul Cioaca ( Shiraz si Dornfelder) si din parcela de Pinot Noir situata pe Dealul Marsavu. Sezon cu clima temperat continentala cu influenta Dunarii si a lantului Balcanic. Relief colinar avand pante cuexpozitii diferite. Solurile: brun-roscat de padure (Dealul Marsavu) si psamosol pe Dealul Cioaca. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la concentratii 225 - 243 grz/L, cu productii recoltate situate intre 6300 kg/ha (1,38 kg/planta) si 7200 kg/ha (1,58 Kg/planta). Recoltarea a fost efectuata selectiv 100% manual in perioada 7 Sept (Dornfelder) - 3 Octombrie 2019 (Shiraz).

Vinificatie
Strugurii au fost culesi 100% manual, selectia facuta direct in plantatie. Dupa desciorchinare-zdrobire, mustuiala de Pinot Noir a fost supusa procesului de macerare la rece timp de 3 zile. Fermentarea-Macerarea a decurs timp de 17 la temperatura de 23-25ºC. Presarea fiecarui soi s-a executat la max 1,3 Bari, urmand apoi fermentatia malolactica la temperatura de 19-20ºC in vase inox ptr Shiraz si Dornfelder, si la barique ptr partitia de Pinot Noir. Loturile astfel obtinute, s-au transferat in barique-uri din stejar pentru 16 Luni. Cupajul intre cele 3 soiuri s-a realizat in Feb 2022 iar imbutelierea in Martie 2022.

Oenolog: Veronica Gheorghiu; Liviu Grigorica

Asocieri culinare: carne de vita in sange, carne de vanat mare, friptura de curcan, carne de porc la gratar, desert cu ciocolata amara si/sau fructe de padure.

Temperatura de servire: 16-18 °C.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Pinot Noir 41%, Shiraz 33%, Dornfelder 26%
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - IG Dealurile Olteniei

Oferte speciale

Toate promoțiile