Tenuta Sant'Antonio CAMPO DEI GIGLI Amarone della Valpolicela

Tenuta Sant'Antonio CAMPO DEI GIGLI Amarone della Valpolicela
Tenuta Sant'Antonio CAMPO DEI GIGLI Amarone della Valpolicela

Tenuta Sant'Antonio CAMPO DEI GIGLI Amarone della Valpolicela

96 Puncte Parker:”Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli 2016 este un vin închis la culoare, intens și complex care debordează de arome foarte concentrate și persistente de fructe negre stratificate. Buchetul oferă note de prune negre și mure coapte în cuptor, dar există și o cantitate impresionantă de condimente, gudron, fum de grătar și teriyaki. Vinul face o impresie extraordinară pe palatin, unde se prezintă cu o textură bogată și tanini moi, integrați.

345,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella ”Campo dei Gigli” 2016
Perioada optimă de consum: 2024 - 2039 

Producător: Tenuta Sant’ Antonio - Valpolicella, Veneto

Culoare: roșu rubiniu foarte închis, cu tente purpurii

Miros: mure, coacăze negre, flori uscate și stejar ars, cu tente de eucalipt și lichior de cireșe și un frumos filon mineral

Gust: corpolent, cu tanini fermi care susțin fructul până în finalul lung, aciditate frumoasă, textură mătăsoasă și un mix echilibrat de fructe roșii, ierburi sălbatice, flori și lemn dulce

Recomandări gastronomice: carne roșie la grătar, friptură de vită, fripturi cu sosuri foarte aromate, vânat, brânzeturi tari și maturate, nuci. Și, de ce nu, consumat ca atare, alături de prieteni buni.

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 15 000

Așa cum ne-a obișnuit, este unul dintre cele mai bune Amarone-uri de pe piață. Un vin mare, cu trăsături delicate. Vinificat în butoaie noi de 500 l, din stejar franțuzesc, într-o cramă cu temperatură controlată, cu batonaj o dată pe săptămână, în primul an. Maturat 3 ani în butoaie noi.  
96 Puncte Parker: ”Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli 2016 este un vin închis la culoare, intens și complex care debordează de arome foarte concentrate și persistente de fructe negre stratificate. Buchetul oferă note de prune negre și mure coapte în cuptor, dar există și o cantitate impresionantă de condimente, gudron, fum de grătar și teriyaki. Vinul face o impresie extraordinară pe palatin, unde se prezintă cu o textură bogată și tanini moi, integrați. Puteți să păstrați timp îndelungat acest asamblaj de 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina și 5% Oseleta (care a stat trei ani în butoi).
De curând, brandul Tenuta Sant'Antonio a inclus cuvintele ”Famiglia Castagnedi” pe etichetele celor mai multor vinuri pe care le-am gustat. Armando Castagnedi și frații săi produc vinuri de cea mai mare calitate, dând, totodată, dovadă de un talent special în cazul vinurilor entry-level Scaia. Mă bucur că gama Scaia a fost extinsă și include acum un vin alb, un rosé și câteva vinuri roșii diferite făcute din soiuri autohtone și internaționale. Oricum, favoritul meu este Scaia Corvina. Unele dintre vinurile de top sunt îmbuteliate în sticle foarte grele, iar vinurile entry-level au dopuri de sticlă. Domeniul este în curs de trecere la viticultura organică.”
93 Puncte James Suckling: ”Arome foarte puternice de coacăze negre și stejar ars, cu tente de eucalipt și lichior de cireșe negre introduc un vin corpolent, cu tanini fermi care susțin fructul până în finalul lung. Există un caracter crud care este mai greu de digerat acum, dar va dispărea prin învechirea la sticlă. Un vin de pus în pivniță. Încercați-l după 2024.”
94 Puncte Falstaff
Tre Bicchieri Gambero Rosso
5 Grappoli Bibenda

Ediția 2015 - 92 Puncte James Suckling: ”Un Amarone mai puțin obișnuit, cu o abundență de arome de piper negru, mur și eucalipt care marchează un nas focusat, de altfel, pe mure. Piperat și condimentat. Corpolent, cu textură catifelată și fructat. Sfârșit suculent. Beți-l începând din 2021.”

                   - Tre Bicchieri, Gambero Rosso

Ediția 2013 - 94 Puncte Parker: ”Vinul debutează cu o bogăție de arome de fructe negre și este puțin mai închis, datorită climei mai reci din 2013, cu straturi de condimente, gudron și fum. Ca de obicei, vinurile de la Tenuta Sant'Antonio sunt excepțional de integrate și echilibrate și asta găsiți și aici. Asamblajul casei este de 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina și 5% Oseleta. Această podgorie preferă un appassimento (stafidire) mai scurt, de 90 de zile, iar conținutul de zahăr rezidual de 8 g/l este mare, ceea ce amplifică senzația de bogăție catifelată a vinului.”

                  - Tre Bicchieri, Gambero Rosso

Ediția 2011 - Tre Bicchieri, Gambero Rosso 

Ediția 2010 - 94+ Puncte Parker: ”Unul dintre cele mai bune Amarone-uri de pe piață, Amarone della Valpolicella Campo dei Gigli 2010 este un vin de proporții uriașe, cu contururi catifelate. Fructul este strălucitor și îndrăzneț, cu un nivel de intensitate a fructelor negre greu de obținut prin appassimento. Amestecul tradițional - 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina și 5% Oseleta - a fost maturat trei ani în butoi. Cel mai plăcut e felul apăsat în care vinul învăluie palatul. Îl învăluie atât de frumos. Așteptați un an sau doi înainte de a-l bea.”

                    - Tre Bicchieri, Gambero Rosso -  

                    - Slow Wine: Grande vino

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2016/2017
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 16%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile