Tenuta Sant'Antonio ANTONIO CASTAGNEDI Amarone della Valpolicela

Tenuta Sant'Antonio ANTONIO CASTAGNEDI Amarone della Valpolicela
Tenuta Sant'Antonio ANTONIO CASTAGNEDI Amarone della Valpolicela

Tenuta Sant'Antonio ANTONIO CASTAGNEDI Amarone della Valpolicela

93 Puncte James Suckling:”Nas intens de merișoare uscate și coacăze negre. De asemenea, note balsamice, de ierburi aromatice uscate și lemn dulce. Corpolent și foarte concentrat pe palatin, cu arome focusate, intense și picante de fruct și tanini bine integrați. Tentant și acum, dar va fi cel mai bun după 2023.”

195,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Selezione ”Antonio Castagnedi” 2017

Perioada optimă de consum: 2019 - 2030

Producător: Tenuta Sant’ Antonio - Veneto, Valpolicella

Culoare: roșu rubiniu cu reflexii purpurii

Miros: intens, de merișoare uscate și coacăze negre împletite cu note balsamice, de ierburi aromatice uscate și lemn dulce

Gust: corpolent și foarte concentrat pe palatin, cu arome focusate, intense și picante de fruct și tanini bine integrați

Recomandări gastronomice: preparate cu trufe, iepure și vânat, carne roșie la grătar, friptă sau fiartă, brânzeturi maturate

Temperatura de servire: 16-17°C

Număr de sticle produse: 45.000

Fermentat 25 zile în inox, la temperatură controlată, cu drojdii selecționate. Fermentația malolactică s-a făcut natural, în butoaie de 500 l. Maturat 24 luni în butoaie de 500 l noi, din stejar franțuzesc. Batonaj: o dată pe săptămână, în primul an.
93 Puncte James Suckling: ”Nas intens de merișoare uscate și coacăze negre. De asemenea, note balsamice, de ierburi aromatice uscate și lemn dulce. Corpolent și foarte concentrat pe palatin, cu arome focusate, intense și picante de fruct și tanini bine integrați. Tentant și acum, dar va fi cel mai bun după 2023.”

Ediția 2016 - 93 Puncte Robert Parker: ”Acesta este Amarone-ul entry-level al domeniului și este un vin dulce și catifelat care se bea ușor. El este o expresie frumoasă a unui an de recoltă extraordinar. Căldura și soarele verii 2016 sunt minunat exprimate de acest asamblaj de Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina și Oseleta cu trei luni de appassimento. Aromele de fructe negre și cireșe stoarse fac loc celor de fum de grătar și praf de copt. Un vin minunat, de recomandat la acest preț.”
                    - 95 Puncte Doctor Wine

Editia 2013: - 4,1 stele din 5, Vivino

                   - Medalie de Bronz - International Wine and Spirit Competition

Ediția 2011 - 91 Puncte Parker: ”Amarone della Valpolicella Selezione Antonio Castagnedi aduce un stil puțin mai proaspăt și mai ușor decât Campo dei Gigli. Amestecul de struguri este același, dar acest Amarone a avut parte de un tratament mai scurt în lemn: doi ani în butoi în loc de trei. Ediția 2011 este moale și caldă, cu o complexitate aromatică mai mică decât 2010 și 2009. Personalitatea definită de rotunjimea fructului face ca vinul să poată fi băut mai devreme.”

                  - Medalie de Aur, Decanter World Wine Awards

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2017
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile