Feudo Arancio Nero d’Avola

Feudo Arancio Nero d’Avola
Feudo Arancio Nero d’Avola

Feudo Arancio Nero d’Avola

Soiul emblematic al Siciliei se dezvăluie într-o expresie remarcabil de fructuoasă, moale şi catifelată. Maturat timp de 6 luni în baric, vinul are arome intense de stafide, căpşuni sălbatice și rodie. În gură e catifelat, cu structură frumoasă și arome intense de fruct. Descoperiți tipicitatea soiului Nero d’Avola la un superb raport calitate-preț-plăcere! 

42,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Feudo Arancio Nero d’Avola 2019

Producător: Feudo Arancio – Sicilia / Sicilia DOC

Soi: Nero d’Avola – Prințul incontestabil al vinurilor siciliene și, totodată, soiul roșu cel mai închis la culoare

Culoare: roșu-violet închis, cu tente violet

Miros: intens, cu note de stafide, căpșuni sălbatice și rodie

Gust: catifelat, cu structură frumoasă și arome intense de fruct

Maturat 6 luni în baric.

Recomandări gastronomice: risotto, paste, carne roșie, miel și brânzeturi cu gust puternic; structura și aromele intense îl fac partenerul ideal pentru mâncăruri tipic siciliene: spaghetti alla Norma, preparate din vinete și brânză ricotta afumată

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 16-18°C

Medalie de Aur, Mundus Vini

Medalie de Aur, Berliner Wine Trophy

Ediția 2015 - Medalie de Argint, China Wine & Spirits Awards 2016

                 - Medalie de Argint, Mundus Vini 2016

Ediția 2014 - 86 Puncte Gilbert & Gaillard

Ediția 2013 - Medalie de Aur, Berliner Wein Trophy 2014

                  - Medalie de Argint, AWC Viena 2014

                  - Medalie de Argint, Mundus Vini 2014

                  - Medalie de Bronz, Decanter Asia Wine Awards 2014

                  - Medalie de Bronz, Japan Wine Challenge 2014

***

Feudo Arancio este podgoria siciliană a grupului Mezzacorona, marea cooperativă viniviticolă colă din Trentino. Înființată în 2001, podgoria este una dintre cele mai cunoscute din Sicilia. Ea fructifică un terroir dedicat viței de vie încă de pe vremea grecilor și romanilor. Cele două vii situate pe coasta sudică a insulei, la Sambuca di Sicilia (Agrigento)și Acate (Ragusa) au, împreună, aproape 1000 de hectare. Viile încărcate de farmec și istorie sunt plantate cu o combinație iscusită de soiuri autohtone (Nero d'Avola, Grillo, Inzolia) și internaționale (Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay). Soiurile sunt plantate în loturi separate, iar vinurile, în cea mai mare parte mono-varietale, sunt produse cu iubirea și pasiunea unui producător artizanal chiar dacă crama e modernă, cu temperatură controlată și tehnologie de ultimă oră. De altfel, aceasta este și filosofia celor de la Feudo Arancio: vinuri de mare calitate, obținute prin respectarea tradiției și a mediului înconjurător. Letizia Russo, cea care conduce podgoria, și oenologul Matteo Covazzi sunt foarte dedicați acestei misiuni.

De la bun început, abordarea a fost una ecologică – reducerea tratamentelor chimice, a consumului de apă și a emisiilor de bioxid de carbon. De altfel, Feudo Arancio e prima podgorie italiană care a obținut, în 2002, certificarea EMAS (Eco Management si Audit) pentru întregul sistem, din vie până la îmbuteliere. Metodele alternative de protecție a mediului implementate la Feudo Arancio includ corecta utilizare a cuprului și sulfului (admise și în viticultura organică), aducerea în vie a unor insecte benefice, precum și folosirea ”confuziei sexuale” cu scopul de a limita reproducerea insectelor dăunătoare – pentru a fi fertilizate, femelele eliberează în aer feromoni (hormoni sexuali) care-i atrag pe masculi; prin răspândirea unor doze mari de feromoni în vie, masculii sunt derutați și nu mai identifică femelele, deci reproducerea și înmulțirea nu mai au loc.

Dorința cea mai fierbinte a proprietarilor este de a face ca vinurile lor să ajungă în toate colțurile lumii, pentru că ele sunt adevărați ambasadori ai Siciliei: în intensitatea și savoarea lor se regăsesc toată căldura, istoria și pasiunea cu care se trăiește în Sicilia.

Pentru a omagia tradiția locului, crama domeniului Feudo Arancio este construită în stilul caselor țărănești ”baglio”, iar stilul vinurilor reflectă acest amestec de tehnologie modernă și arhitectură tradițională.

Vinurile sunt creația unei noi generații de oenologi și viticultori sicilieni - doi oenologi și șapte asistenți supraveghează permanent evoluția vinurilor. Sarcina lor este de a da vinuri elegante, bogate, cu tanini moi și o mare intensitate aromatică.

Fie că e vorba de soiurile locale sau de cele internaționale, vinurile Feudo Arancio reflectă tot ce are Sicilia mai bun: căldură, un terroir unic, pasiune și plăcerea de a trăi viața cu intensitate maximă. Expresia și tipicitatea lor atrag, an de an, aprecierea criticilor, a publicațiilor de specialitate și a consumatorilor din întreaga lume.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Nero d’Avola
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile